Hoofdlijnenakkoord Stougjeswijk in Oud-Beijerland

16 oktober 2023

Fantastisch nieuws. Samen met 7 andere ontwikkelaars zetten Adriaan van Erk en de gemeente Hoeksche Waard hun handtekening onder het hoofdlijnenakkoord voor de ontwikkeling en realisatie van de nieuwe wijk 'Stougjeswijk' in Oud-Beijerland. Stougjeswijk moet een duurzame, toekomstbestendige wijk worden met meer dan 2.450 nieuwe woningen, gelegen tussen de Stougjesdijk en de N217.

Ontwikkelvisie

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, AM, Ballast Nedam Development, Roosdom Tijhuis, Syntrus Achmea Real Estate, Van der Vorm, ABB en Adriaan van Erk hebben als betrokken markpartijen samen met de gemeente hiervoor een krachtige ontwikkelvisie op papier gezet: We bouwen een wijk en een openbare ruimte waar je heerlijk kunt wonen, verblijven en ontmoeten. Kortom een plek waarin je je als toekomstig bewoner thuisvoelt.

Toekomstbestendige wijk

Stougjeswijk moet een toekomstbestendige wijk worden met een mix aan woningen voor alle doelgroepen. Daarnaast komen er verschillende voorzieningen in de wijk, zoals een buurtcentrum, een school, speel- en recreatieplekken. Het landschap van de Hoeksche Waard vormt de basis voor de nieuwe wijk, waarin de polder, de dijk en de kreek als zichtbare elementen aanwezig zijn.

De realisatie van Stougjeswijk start in 2024. Medio 2025 is de oplevering van de eerste woningen gepland. In 2039 moet Stougjeswijk helemaal klaar zijn.

Meer info: www.stougjeswijk.nl

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal