Samen in beweging voor Stichting ALS

Met 108 collega’s gingen we de uitdaging aan om in de maand april zo veel mogelijk minuten te bewegen. Als we 60.000 sportieve minuten verzamelden via de app Strava, zou de directie 1.000 euro doneren aan Stichting ALS. Bij iedere 1.000 minuten extra bewegen, kwam er 1.000 euro bij.

Meer motivatie was niet nodig om de hele maand extra fanatiek te wandelen, hard te lopen, te fietsen, zwemmen of een andere sportieve activiteit op te pakken.

Meer resultaat dan alleen een geldbedrag

Door het wisselvallige weer in april dreigde ons mooie initiatief (letterlijk) in het water te vallen, maar het is ons toch gelukt! We hebben in totaal 84.076 minuten ‘bewogen’. Als beloning hiervoor doneert de directie van KlokGroep €3000,- aan Stichting ALS Nederland.

Een mooi resultaat voor het goede doel, maar deze challenge had meer positieve gevolgen. We werkten niet alleen extra hard aan onze eigen vitaliteit, maar er was ook meer verbinding tussen collega’s onderling door samen te wandelen, padellen of te fietsen en tussen de werkmaatschappijen door elkaars verrichtingen te volgen via Strava.

Helaas hebben we de 100.000 minuten niet gehaald voor een nog hoger bedrag, maar dat is dan een mooi doel voor volgend jaar.

Fit de Klok rond

Om met genoeg energie zo goed en productief mogelijk te kunnen samenwerken, hebben we bij KlokGroep het programma 'Fit de Klok rond' in het leven geroepen. Daarin stimuleren we collega's het hele jaar door om gezond te eten, te bewegen en veilig te werken. In april besteedden we extra aandacht aan 'bewegen'. Komende maand staat in het teken van mentale gezondheid.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal