Energiehub: Eerste stap gezet naar duurzame bouwplaats Van de Klok

23 november 2022

Duurzame projecten ontwikkelen, transformeren en realiseren. Daar zijn we als Van de Klok al lang mee bezig. Duurzaamheidsmanager Thijs Pleijhuis pleitte ervoor om niet alleen de projecten duurzaam te realiseren, maar dit ook op de bouwplaats door te voeren. Inmiddels is door Green Hybrids onze eerste duurzame bouwplaats ingericht en in gebruik genomen tijdens het groot onderhoud van de 240 appartementen in de Dichterswijk in Oss in opdracht van woningcorporatie BrabantWonen.

Duurzaamheid en reduceren van kosten

De energiehub bestaat uit een compleet ingerichte 20ft container met accucapaciteit, voor de opslag van zon- en windenergie. In Nederland waait het over het algemeen dagelijks. Het inzetten van windwokkels verspreidt de opbrengst van groene energie over de hele dag. Door de 42 zonnepanelen en 3 windwokkels wekken we altijd energie op. Aan het opladen van je elektrische auto is ook gedacht; er is een oplaadstation aanwezig in de container.

Door de toepassing van de energiehub - inclusief het plaatsen van extra zonnepanelen op de bouwkeet - zetten we niet alleen in op emissievrij werken, maar reduceren we hiermee ook onze kosten. De eerste stap is gezet naar een duurzame bouwplaats met als uitgangspunt in de toekomst ons ketenpark off-grid (niet aangesloten op ‘het net’) te krijgen.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal