KlokBouw was gevestigd in 'De Baron' aan de Energieweg in Nijmegen
Team KlokBouw als winnaars van een bedrijvenvoetbaltoernooi
Ludieke actie van het personeel na notering in de Quote 500

De horizon verbreedt zich: overnames, uitbreiding en de grens over (1997 – 2008)

28 maart 2023

100 jaar KlokGroep. Een familiebedrijf gebouwd op een fundament van hard werken en verantwoordelijkheidsgevoel enerzijds, en visie en lef anderzijds. Een verhaal ook van drie generaties, met broers die weten wat ze aan elkaar hebben. Van het prille begin tot nu: reis mee door 100 jaar KlokGroep.

1997 - 2003

In deze jaren groeit het bedrijf gestaag verder, ook over de grens. Het wordt uitgebreid met Peels Bouwmij uit Eindhoven, Planoform Zuid uit Best, Top Milieu uit Druten en Gesellschaft für innovatives Bauen (GIB) uit Duitsland.

2004

De bouwtak van Klok Druten verhuist naar Nijmegen. De medewerkers betrekken samen met de medewerkers van De Graaff een kantoor aan de Energieweg in Nijmegen, ‘De Baron’ genaamd.

2006

Twee gebeurtenissen markeren de start van dit jaar. Per 1 januari gaan Klok Druten en De Graaff officieel verder als KlokBouw. Een besluit dat inmiddels “zo logisch is dat het eigenlijk nauwelijks toelichting nodig heeft”, aldus een relatie. Uit deze fusie ontstaat een bouwonderneming met ruim 150 medewerkers en een omzet van 50 miljoen. Eveneens per 1 januari wordt Planoform Zuid omgedoopt tot Novaform. Bij de overname in 2003 was al afgesproken dat er een nieuwe naam zou komen.

Novaform voelt zich thuis binnen de Verenigde Bedrijven Van de Klok en de wederzijdse kennisoverdracht leidt tot aansprekende resultaten. Ook levert het onderdeel zijn van de holding de nodige voordelen op voor de groei-ambities van Novaform. Zoals Novaform-directeur Edwin Kolkhuis Tanke in 2006 zegt: “We willen een nog belangrijkere ontwikkelingspartner worden in het zuidelijk deel van Nederland dan we nu al zijn.”

Naam: Verenigde Bedrijven Van de Klok
Omzet in 2000: € 70 miljoen
Directie: John, Fons en Ton van de Klok

Panden Novaform Best en KlokBouw Baron Nijmegen - logo's overnamebedrijven

Panden Novaform Best en KlokBouw Baron Nijmegen - logo's overnamebedrijven

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal