Luxe appartementencomplex LOYD
Herbestemming rijksmonument PH7
Culturele broedplaats De Vasim

Architectuurprijs Nijmegen 2022-2023: stem op onze projecten

Vanaf 4 maart zijn de stembussen van de Architectuurprijs Nijmegen geopend. Breng je stem uit op onze projecten LOYD, De Vasim en PH7, en help ons de publieksprijs te winnen!

Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseert dit jaar voor de negende keer Architectuurprijs Nijmegen. In totaal vierentwintig Nijmeegse projecten die in 2022 en 2023 werden opgeleverd, hebben zich kandidaat gesteld.

Meerdere projecten van Van de Klok zijn ingezonden, waaronder de herbestemming van het rijksmonumentale schoolgebouw uit 1906 aan de Prins Hendrikstraat 7 (PH7), het prachtige nieuwbouw appartementencomplex LOYD aan de dijk in Lent en culturele broedplaats De Vasim.

Herbestemming PH7

Project PH7 is een herbestemming van een rijksmonumentaal schoolgebouw uit 1906. Het pand doet nu dienst als opvanglocatie voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen.

Architect: K3 architectuur - Erik van Koolwijk.

Luxe appartementen LOYD

De 78 appartementen van LOYD, verdeeld over 3 gebouwen, liggen op een artificiële terp waar het uitzicht zich strekt tot ver over de Waal, het historische centrum van Nijmegen, een oude boomgaard of Fort Beneden-Lent.

Architect: EGM architecten.

De Vasim

Het fabrieksgebouw met voormalige kunstzijdeweverij, vliegas-verwerking en cultuurspinnerij biedt nu onderdak aan een breed sociaal-maatschappelijk programma met creatieve bedrijven, start-ups, cultuur, sport, educatie, evenementen en horeca.

Architect: Zecc architecten

Naast PH7, LOYD en De Vasim zijn we ontzettend trots dat ook Leven in Lankforst, Havenkade en Agnetenhof kandidaat zijn gesteld; mooie projecten waar wij eveneens bij betrokken zijn.

Architectuurprijs en Publieksprijs

Er worden op 4 april twee prijzen uitgereikt:

  • de Architectuurprijs, die bepaald wordt door een vakjury
  • de Publieksprijs, die bepaald wordt door het publiek

De vakjury beoordeelt alle inzendingen en nomineert de meest kanshebbende projecten om de Architectuurprijs te winnen. Deze projecten worden vervolgens nader beoordeeld tijdens een jurybezoek.

De Publieksprijs wordt uitgereikt aan het project dat van het publiek de meeste stemmen krijgt.

Stemmen

De stemperiode duurt van 4 maart tot 3 april. Als je gaat stemmen, kun je jouw persoonlijke top 3 bekend maken. Let wel op: per IP-adres is één stem mogelijk. Heeft een huisgenoot of collega al gestemd via jullie internetaansluiting? Dan kun je alsnog je stem uitbrengen via het netwerk van je telefoon (WiFi uitschakelen) of vanaf een ander IP-adres. Zorg er daarnaast voor dat je drie verschillende projecten selecteert.

Help je ons om de Publieksprijs te winnen? Stem dan nu op Loyd, PH7 én Vasim!

Prijsuitreiking

De Architectuurprijs Nijmegen en de Publieksprijs worden op donderdag 4 april 2024 uitgereikt tijdens een feestelijke avond in De Vasim in Nijmegen.

Over Architectuurprijs Nijmegen

Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseert, in opdracht van de gemeente Nijmegen, dit jaar voor de negende keer Architectuurprijs Nijmegen. Met de prijs wil ACN de kwaliteit van architectuur in Nijmegen bevorderen, goed opdrachtgeverschap stimuleren en architectuur bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Meer informatie over de Architectuurprijs Nijmegen vind je op de website van ACN.

Klokgroep_Loyd_BASE_09_s

LOYD

Klokgroep_Loyd_BASE_05_s

LOYD

Klokgroep_Loyd_BASE_12_s

LOYD

Klokgroep_Loyd_BASE_08_s

LOYD

Klokgroep_Loyd_BASE_13_s

LOYD

voorzijde prins hendrikstraat 7 Nijmegen

PH7

KlokHolding_PH7_20230831_BASE_43_s

PH7

KlokHolding_PH7_20231011_BASE_70_s

PH7

KlokHolding_PH7_20230831_BASE_09_s

PH7

KlokHolding_PH7_20230831_BASE_12_s

PH7

KlokHolding_PH7_20231011_BASE_74_s

PH7

KlokHolding_PH7_20230913_BASE_50_s

PH7

KlokHolding_PH7_20231011_BASE_66_s

PH7

VanDeKlok_VASIM_Nijmegen_BASE_02_s

De Vasim

kantoren

De Vasim

werkstad vasim

De Vasim

werkruimte

De Vasim

VanDeKlok_Vasim_interieur_BASE_07_s

De Vasim

VanDeKlok_Vasim_interieur_BASE_01_s

De Vasim

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal