IMG_8064.JPG

De oude situatie

sloopwerk1-aangepast.jpg

het sloopwerk is begonnen

Photo - sep. 7, 2020 13 17 21.jpg

de oude situatie

sloopwerk2.jpg
Alle projecten

ING Huis , Groningen

Onderhouden Binnenstedelijk Renovatie Verduurzaming Bankshop Retail

Het regiokantoor en de ING bankshop aan het Hereplein in Groningen is voor KlokGroep de 4e verbouwing naar het nieuwe ING-concept: het ING Huis. Steden als Haarlem, Arnhem en Nijmegen gingen Groningen reeds voor.

Het pand ondergaat een grote interne verbouwing. Er wordt een nieuwe E en W-installatie geplaatst. Door het plaatsen van kozijnen met tripleglas en een dak dat men vervangt, is sprake van energetisch opwaarderen. Daarnaast worden diverse andere werkzaamheden verricht en wordt het ING Huis voorzien van Breeam-onderdelen. 

Doordat de ligging van dit kantoor binnenstedelijk is, aan een drukke straat met een busbaan, dient de werkenplanning strak aangehouden te worden. Niet alleen vanwege de ligging maar ook om zo min mogelijk geluidsoverlast te veroorzaken bij de gebruikers van de belendende verdiepingen en panden.  

Opdrachtgever
ING NV
Architect
INBO Architecten - J. van der Born
Directievoerder
CBRE - Dennis Sastroredjo
Realisatie
KlokGroep Totaalonderhoud
Installatieadviseur
Sinis E / Akotech W - Jan van de Sande / Mischa van Wahlen