Groot onderhoud Westroijensestraat, Tiel

101 woningenReferentieBinnenstedelijkDuurzaamheidGroot onderhoudRenovatie

Voor het uitvoeren van een proefproject in de vorm van een ketensamenwerking is Van de Klok divisie Totaalonderhoud geselecteerd om gezamenlijk met de partners en woningcorporatie SCW, de woningen aan de Westroijensestraat te inventariseren. Na de inventarisatie is een plan geschreven voor de benodigde onderhoudswerkzaamheden in én aan de woningen. Het gaat hierbij om 101 grondgebonden eengezinswoningen.

Bekijk project
Directeur
SCW Tiel
Realisatie
KlokBouwOntwikkeling B.V.
Oplevering
Q4 2015

Groot onderhoud aan de Westroijensestraat Tiel

Samen met de partners zijn enkele doelen gesteld welke gehaald diende te worden om te kunnen starten met de uitvoering. Enkele doelen was het behalen van een energie-index tussen 1.2 en 1.4 en de woningen aan de buitenzijde klaar te maken voor de komende 25 jaar i.c.m. het reinigen van de pannen.

In de woningen zijn werkzaamheden verricht aan de meterkasten, installatie op zolder en incidenteel is de CV-ketel vervangen. Als maatwerk is de bewoners een energetisch pakket aangeboden, bestaande uit het aanbrengen van 9 stuks PV-panelen en het isoleren van de hellende daken aan de binnenzijde van de woningen.

De grote uitdaging in het werk was het combineren van de werkzaamheden (zowel aan de binnenzijde van de woning als aan de buitenzijde) en de zeer korte doorlooptijd voor het realiseren van de werkzaamheden.