De Vijverhof Berg en Dal
De Vijverhof Berg en Dal
De Vijverhof Berg en Dal
De Vijverhof Berg en Dal
De Vijverhof Berg en Dal
De Vijverhof Berg en Dal
De Vijverhof Berg en Dal
De Vijverhof Berg en Dal

De Vijverhof , Berg en Dal

43 woningen en 10 appartementenIn uitvoeringOverige locatieCivielBasehomeSloop
43 woningen en 10 appartementen

Van de Klok werkt sinds 2017 samen met ZZG Zorggroep, de gemeentes Nijmegen, Berg en Dal en woningcorporatie Oosterpoort aan de ontwikkeling van De Vijverhof.

Omgevingsmanagement

Inmiddels zijn er diverse stappen gezet om tot de eerste schetsen te komen in samenwerking met partijen waarbij omgevingsmanagement een belangrijk ijkpunt is. Nadat ca. 260 mensen in juni hun mening gegeven hebben op de stedenbouwkundige schets, kunnen wij - op basis van de positieve uitkomsten - verder om de bestemmingsplanprocedure op te starten in het vierde kwartaal van 2021.

Wat is de planning?

Als alles volgens planning verloopt verwachten wij eind 2022 te starten met de verkoop van de appartementen die worden gerealiseerd in het hoofdgebouw. De nieuwbouwwoningen komen op de plek van de huidige bungalows die (mogelijk) tegelijk in verkoop gaan. Mits er geen vertraging tijdens het proces is, verwachten wij de laatste woningen medio 2024 op te leveren.

Bosrijke omgeving

De transformatie en nieuwbouw komt in een bosrijke omgeving tussen gemeente Nijmegen en Berg en Dal, en is een uitstekende plek voor een herontwikkeling naar wonen. Dit betreft tevens een van de meest bosrijke stukjes die Nijmegen nog kent. Een gewilde locatie en tevens oorspronkelijk een van de eerste villawijken van Nijmegen.

Wil je op de hoogte blijven van de planning en status van dit project? Kijk dan op de website.

Architect
Inbo Architecten
Realisatie
Van de Klok Bouw & Ontwikkeling
Oplevering
Q2 - 2024