Nieuwsoverzicht

De Martinus genomineerd voor Arnhemse architectuurprijs

3 september 2020

Architectuurcentrum CASA organiseert ook dit jaar weer de Heuvelinkprijs, dé tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor het beste nieuwbouwproject. Nieuwbouwproject De Martinus is één van de zeven genomineerden. Vorig jaar won de transformatie van de oude ambachtsschool aan Boulevard Heuvelink de Willem Diehlprijs tijdens de Nacht van de Architectuur; de publieksprijs voor het beste project op het gebied van restauratie en transformatie in Arnhem. Gaat het ons dit jaar lukken om ook de de prijs voor beste nieuwbouwproject in de wacht te slepen?

De Heuvelinkprijs wordt traditiegetrouw tweejaarlijks uitgereikt aan de architect van het beste nieuwbouwproject. Voor deze prijs worden projecten voorgedragen die zijn opgeleverd in 2018 en 2019. De zeven projecten zijn eind juni bezocht en beoordeeld door een driekoppige jury.

Publieksprijs

Naast de vakjuryprijs wordt door CASA een publieksprijs georganiseerd in samenwerking met De Gelderlander. Wie de winnaar wordt van de publieksprijs hangt af van de stemming. Tot 17 september was het mogelijk om uw stem uit te brengen. De winnaars van de vakjuryprijs en de publieksprijs zijn op 18 september bekend gemaakt.

Het project

Nieuwbouwproject De Martinus bestaat uit dertien stadswoningen en twee commerciële ruimten. Van de parkeerplaats, die deze locatie ooit was, is niets meer terug te zien. Het Kerkplein verbindt de historische binnenstad met de Rijn via de Jansbeek die direct naast de commerciële ruimten en de bovenliggende woningen stroomt.

De woningen bestaan uit vier- of vijf woonlagen. De architect heeft de ruimte in de woningen maximaal benut door geen gebruik te maken van schuine daken. De kopers hebben hun woning volledig naar eigen smaak kunnen afwerken. Iedere stadswoning maakt gebruik van een eigen parkeerplaats op het binnenterrein. Als eigenaar in het bezit van een auto én van een woning in hartje centrum is dit een aangename bijkomstigheid.


Stemmen

Onderstaand filmpje geeft extra uitleg over de genomineerde nieuwbouwprojecten.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal