Zilverparkkade (1)
Zilverparkkade (2)
Zilverparkkade (6)
Zilverparkkade (4)
Zilverparkkade (5)
Zilverparkkade (7)
Alle projecten

Zilverparkkade, Lelystad

Ontwikkelen Randstedelijk

2 woontorens

Zilverparkkade

KlokGroep Bouw & Ontwikkeling heeft in samenwerking met de Ter Steege groep en Terhorst Vastgoed de ontwikkeling van twee van deze opvallende gebouwen voor haar rekening genomen.

Aeratus en The Wave

Het pand met de naam Aeratus is ontworpen door Mei Architecten en stedenbouwers uit Rotterdam. Mei Architecten heeft ervoor gekozen een plan te ontwerpen met een duidelijk eigen materiaal (koper) en een sterk eigen kader.

Hierbinnen zijn per verdieping wisselende opstelling van puien ontworpen, al dan niet met buitenruimtes. Het resultaat mag er zijn, de koperen bekleding leidt tot een bijzonder fraaie weerspiegeling in het water. Het andere pand, The Wave, is van de hand van SeArch architecten.

Door handig gebruik te maken van de lift en het trappenhuis van het naastgelegen gebouw Aeratus en overige trappenhuizen in dit gebouw achterwege te laten, konden de vloeren zeer effici├źnt worden ingevuld. De nabij gelegen waterpartij met de golvende fiets- en voetbrug heeft het bureau ge├»nspireerd om dit golvende effect in het gebouw te verwerken.

Opdrachtgever
Ter Steege Vastgoed/Terhorst Vastgoed
Architect
Search Architecten/Pim van de Ven Architecten
Directievoerder
KlokGroep Bouw & Ontwikkeling
Realisatie
Ter Steege Bouw Rijssen
Installatieadviseur
OMS