3145 - Horizon - Nijmegen 0001 .jpg
3145 - Horizon - Nijmegen 0009 .jpg
3145 - Horizon - Nijmegen 0010 .jpg
Horizon (1)
Horizon (2)
3145 - Horizon - Nijmegen 0031.jpg
3145 - Horizon - Nijmegen 0026.jpg
3145 - Horizon - Nijmegen 0016.jpg
3145 - Horizon - Nijmegen 0014.jpg
3145 - Horizon - Nijmegen 0013.jpg
3145 - Horizon - Nijmegen 0015.jpg
3145 - Horizon - Nijmegen 0027.jpg
3145 - Horizon - Nijmegen 0019.jpg
3145 - Horizon - Nijmegen 0029.jpg
Alle projecten

Woonzorgcentrum De Horizon , Nijmegen

Ontwikkelen Realiseren Beschermd wonen Zorg

48 appartementen beschermd wonen

In de Nijmeegse wijk Meijhorst, op de locatie waar vroeger jongerencentrum Horizon was gevestigd, heeft KlokGroep 48 zorgappartementen gerealiseerd. Het geheel nieuwe appartementencomplex is ontworpen en gebouwd volgens het concept 'Beschermd Wonen' in samenwerking met woningcorporatie Woongenoot en ZZG zorggroep.

Concept 'Beschermd Wonen'

Bijzonder aan dit nieuwbouwproject zijn de 48 zorgappartementen volgens het concept 'Beschermd Wonen voor dementerende ouderen en ouderen met een lichamelijke beperking. Het concept 'Beschermd Wonen' zorgt ervoor dat elk mens veilig, autonoom en zelfstandig kan blijven wonen, maar wel met de zorg die benodigd is. 

Woonzorgcentrum De Horizon bestaat uit drie bouwlagen. Iedere bouwlaag bevat in totaal 16 appartementen. In totaal zijn er 6 woongroepen, waarvan 3 voor dementerende ouderen en 3 voor ouderen met een lichamelijke beperking. Er is 24 uur per dag intensieve zorg en toezicht beschikbaar, aangepast op de behoefte van de oudere in kwestie. Daarnaast vinden bewoners er altijd een plek waar ze zich prettig voelen. Zo kunnen ze samen met andere bewoners in de gezamenlijke huiskamer vertoeven, door de beschermde tuin wandelen of genieten van de privacy in het eigen appartement. Het openbare deel van de tuin van woonzorgcentrum De Horizon is omgetoverd tot een zogenoemde beweegtuin. Dat is een plek voor senioren om op buitentoestellen actief te bewegen. De beweegtuin is er voor de bewoners van De Horizon en ook voor alle andere inwoners van de wijk Meijhorst.

Intensieve samenwerking woningcorporatie Woongenoot en ZZG zorggroep

Woningcorporatie Woongenoot is eigenaar van het nieuwe gebouw en ZZG zorggroep verleent de zorg aan de bewoners. Volgens het principe 'Design & Build'; een geïntegreerde bouworganisatievorm waarbij het ontwerp en de uitvoering bij één partij ligt, is er intensief samengewerkt binnen de driehoek woningcorporatie, zorgverlener en ontwikkelaar/bouwer (KlokGroep). Hierdoor is tijdens de samenwerking een optimale balans ontstaan tussen alle verschillende disciplines zoals zorg, comfort, investeringskosten en onderhoud op de lange termijn. Samen met de co-makers Alferink Installatietechniek en Van den Pol Electrotechniek heeft KlokGroep uiteindelijk het gebouw gerealiseerd.

Bijzonderheden

De directe omgeving van woonzorgcentrum De Horizon is erg blij met het gerealiseerde, drielaagse woonproject. Lange tijd was onduidelijk wat er met de locatie zou gaan gebeuren. Er waren geruchten dat er een hoge woontoren zou worden gerealiseerd. Daar zat niemand op te wachten. Toen uiteindelijk het ontwerp van woonzorgcentrum De Horizon op tafel kwam, werd het plan door de omgeving met open armen ontvangen. Daarnaast past de uitstraling van het nieuwe gebouw perfect bij de sfeerbeleving in de rest van de wijk.

Opdrachtgever
WoonGenoot
Architect
2.0 Architecten
Directievoerder
KlokGroep Bouw & Ontwikkeling
Realisatie
KlokGroep Bouw & Ontwikkeling
Constructeur
Goudstikker de Vries
Installatieadviseur
KlokGroep Bouw & Ontwikkeling