3138 - Nicolaas Beetsstraat - Tiel - 0002.jpg
3138 - Nicolaas Beetsstraat - Tiel - 0004.jpg
3138 - Nicolaas Beetsstraat - Tiel - 0005.jpg
3138 - Nicolaas Beetsstraat - Tiel - 0006.jpg
3138 - Nicolaas Beetsstraat - Tiel - 0007.jpg
3138 - Nicolaas Beetsstraat - Tiel - 0008.jpg
3138 - Nicolaas Beetsstraat - Tiel - 0009.jpg
3138 - Nicolaas Beetsstraat - Tiel - 0010.jpg
3138 - Nicolaas Beetsstraat - Tiel - 0011.jpg
3138 - Nicolaas Beetsstraat - Tiel - 0012.jpg
3138 - Nicolaas Beetsstraat - Tiel - 0013.jpg
3033kloksignaal2017©hansbarten-LR.jpg
Alle projecten

Woningupgrade Nicolaas Beetsstraat, Tiel

Onderhouden Splitsen op Maat Transformatie

Van 4 naar 8 wooneenheden

Aan de Nicolaas Beetsstraat in Tiel, heeft KlokGroep een blok van 4 eengezinswoningen opgesplitst naar 8 appartementen. Momenteel wonen hier mensen met een beperking onder begeleiding van een zorgstichting. Met het oog op de toekomst zijn de woningen in een handomdraai om te bouwen naar sociale huurwoningen voor reguliere huurders.

Toen een zorgpartij het huurcontract voor de oorspronkelijke vier woningen beëindigde, rees bij opdrachtgever de vraag wat met de woningen te doen. Omdat ze erg ruim waren, waren ze niet verhuurbaar als sociale huurwoningen. Omdat er meer vraag is naar kleine huurwoningen dan naar grote eengezinswoningen, ontstond de wens om de woningen te splitsen in kleinere wooneenheden.

Met als doel de woningen te splitsen, heeft de opdrachtgever het bouwteam de vraag gesteld om, vanuit de wijkgerichte aanpak, de mogelijkheden van de woningen te onderzoeken. Hierbij zijn allereerst de behoeftes in kaart gebracht en kwam het bouwteam met een maatwerk oplossing om de woningen te splitsen.

De doelgroep was reeds bekend: de woningen zouden bewoond worden door mensen met een zorgbehoefte. Daarom was het belangrijk dat de woningen zouden voldoen aan het programma van eisen voor zorgdoeleinden, maar met het oog op de toekomst ook geschikt zouden blijven voor sociale huur. De uitdaging zat vooral in het brandwerend en geluidsisolerend maken van de woningen. Want ook bij een gezamenlijke toegang moesten de afzonderlijke woningen voldoen aan de brandwerendheidseisen van zestig minuten.

Iedere bewoner heeft een eigen woning met alles erop en eraan. De uitbouw naast de acht woningen is omgebouwd tot een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners, met een slaapplaats voor de slaapwacht van de 24-uurs begeleiding. Via een spreekluisterverbinding kunnen de bewoners contact houden met de medewerker zorgstichting. 24/7 als ze dat willen, of alleen op de momenten waarop zij daar behoefte aan hebben.

Opdrachtgever
SCW (tegenwoordig Thius)
Architect
Krijger & Wagter Architecten BV
Directievoerder
Opdrachtgever
Realisatie
KlokGroep Totaalonderhoud BV
Constructeur
In opdracht van architect

Meer weten over dit project?

Stuur een e-mail of bel me. Ik vertel u graag meer!

Tom van Suilen Programmamanager Totaalonderhoud

Neem contact op met mij

Vul het formulier in en ik zal zo spoedig mogelijk contact opnemen.

privacy beleid