Wonivo -Tooropstraat.jpg
Binnenplaats.jpg
Toorop 1b.jpg
Entree gebied.jpg
DSC_0224.JPG
DSC_0229.JPG
DSC_0225.JPG
DSC_0222.JPG
Alle projecten

Tooropstraat, Nijmegen

Ontwikkelen Realiseren Milieu advies Sanering Wonivo Binnenstedelijk

31 appartementen

Het eerste Wonivoproject van KlokGroep

In Nijmegen aan de Tooropstraat heeft KlokGroep in opdracht van woningbouwcorporatie Woonwaarts 31 duurzame huurappartementen gerealiseerd volgens het Wonivoconcept; hét concept dat staat voor duurzaamheid.

De 31 appartementen zijn verdeeld over 2 woonblokken die aan elkaar verbonden zijn door galerijen en loopbruggen. Een van de woonblokken is tussen twee bestaande gebouwen geplaatst. De uitdaging in het ontwikkel- en realisatietraject was onder andere de 50 cm speelruimte aan beide zijden van de bestaande bebouwing. Dit gaf niet veel mogelijkheden voor de fundering. Maar met wat creativiteit van onze meedenkende co-makers zijn we tot een goed resultaat gekomen om dit project tot een mooi einde te brengen.

Het voortraject van dit duurzame project bleek ook voor KlokMilieu een mooie uitdaging. Eerst moest een voormalig garagebedrijf gesloopt en gesaneerd worden waarna samen met ADC ArcheoProjecten en T&A Survey een gecombineerde bodemsanering, archeologisch en explosievenonderzoek uitgevoerd is. Dit onderzoek heeft mooie resultaten opgeleverd die de verschillende perioden van de militaire geschiedenis van dit stukje Nijmegen laat zien.

Opdrachtgever
Woonwaarts
Architect
ECO Architecten
Directievoerder
KlokGroep
Realisatie
KlokGroep
Constructeur
Adams Bouwadviesbureau
Installatieadviseur
Visietech