Wonivo -Tooropstraat.jpg
Binnenplaats.jpg
Toorop 1b.jpg
Entree gebied.jpg
DSC_0224.JPG
DSC_0229.JPG
DSC_0225.JPG
DSC_0222.JPG
Alle projecten

Tooropstraat, Nijmegen

Ontwikkelen Realiseren Verduurzaming Milieu advies Sanering

31 appartementen

Het eerste Wonivoproject van KlokGroep

In Nijmegen aan de Tooropstraat realiseert KlokGroep in opdracht van woningbouwcorporatie Woonwaarts 31 duurzame huurappartementen volgens het Wonivoconcept; hét concept dat staat voor duurzaamheid.

De 31 appartementen worden verdeeld over 2 woonblokken dat aan elkaar verbonden is door galerijen en loopbruggen. Een van de woonblokken zal tussen twee bestaande gebouwen geplaatst worden. De uitdaging in het ontwikkel- en realisatietraject is onder andere de 50 cm speelruimte aan beide zijden van de bestaande bebouwing. Dit geeft niet veel mogelijkheden voor de fundering. Maar met wat creativiteit van onze meedenkende co-makers zijn we tot een goed resultaat gekomen om dit project tot een mooi einde te brengen.

Het voortraject van dit duurzame project bleek ook voor KlokMilieu een mooie uitdaging. Eerst moest een voormalig garagebedrijf gesloopt en gesaneerd worden waarna samen met ADC ArcheoProjecten en T&A Survey een gecombineerde bodemsanering, archeologisch en explosievenonderzoek uitgevoerd is. Dit onderzoek heeft mooie resultaten opgeleverd die de verschillende perioden van de militaire geschiedenis van dit stukje Nijmegen laat zien.

Om als omwonenden in deze mooie maar drukke buurt in Nijmegen-Oost op de hoogte te blijven over de status van de bouw is de BouwApp in het leven geroepen. Wil je ook de bouw blijven volgen? Download dan via je smartphone deze app en zoek het project op naam: Tooropstraat Nijmegen.

Opdrachtgever
Woonwaarts
Architect
ECO Architecten
Directievoerder
KlokGroep
Realisatie
KlokGroep
Constructeur
Adams Bouwadviesbureau
Installatieadviseur
Visietech