3150 - St Jozefhof - Malden _0001.jpg
3150 - St Jozefhof - Malden _0004.jpg
3150 - St Jozefhof - Malden _0005.jpg
3150 - St Jozefhof - Malden _0003.jpg
3150 - St Jozefhof - Malden _0018.jpg
3150 - St Jozefhof - Malden _0019.jpg
Alle projecten

Sint Jozefhof, Malden

Ontwikkelen Realiseren Verduurzaming

25 appartementen

Realisatie 25 appartementen

Het project op de voormalige St. Jozefschool-locatie is in een bouwteam met woningcorporatie Oosterpoort ontwikkeld. 16 appartementen zijn eigendom van Oosterpoort, 9 appartementen van Fit beheer.

16 sociale huurappartementen en 9 vrije sector appartementen

Bij de technische ontwikkeling van het plan speelden duurzaam materiaalgebruik, energiezuinigheid en het toepassen van onderhoudsarme materialen een hoofdrol. Als het gaat om energiezuinigheid worden de woningen goed geïsoleerd, zijn deze voorzien van comfortabele vloerverwarming en worden er 92 zonnepanelen (PV-cellen) op het dak gemonteerd. Tevens passen we onderhoudsarme kunststof kozijnen en aluminium goten toe.

In samenwerking met bureau ‘SVP Stedenbouw en Architectuur’ uit Amersfoort èn ‘Bartels ingenieursbureau’ uit Elst, is het 3D model vanuit een VO opgezet en technisch verder uitwerkt. De architectonische opgave was een appartementencomplex met behoud van het dorpse karakter. Dit heeft SVP weten te realiseren door onder andere de gootlijn te verlagen en de gevel van de derde verdieping te bekleden met keramische dakpannen. Vanwege de verschillende elementen in deze gevel -waaronder balkons, loggia’s, zetwerken sierlijsten en de kunststof kozijnen- ontstaat er een diversiteit aan details.

Het woonrijp maken wordt door de gemeente Heumen opgepakt. Aan de herinrichting van het plangebied is een subsidie gekoppeld vanuit de provincie Gelderland. De voorwaarde is dat het gehele plangebied in 2017 gereed is.

Opdrachtgever
Oosterpoort / Fitbeheer
Architect
SVP stedenbouw en architectuur Amersfoort
Realisatie
KlokGroep Bouw & Ontwikkeling
Constructeur
Ingenieursbureau Bartels Elst