KlokGroep_Wageningen_BASE_04.jpg
KlokGroep_Wageningen_BASE_01.jpg
KlokGroep_Wageningen_BASE_02.jpg
KlokGroep_Wageningen_BASE_06.jpg
KlokGroep_Wageningen_BASE_11.jpg
KlokGroep_Wageningen_BASE_16.jpg
KlokGroep_Wageningen_BASE_18.jpg
KlokGroep_Wageningen_BASE_15.jpg
Luchtfotografie_Nuvastgoed-00260-6667.jpg
Alle projecten

Patrimonium, Wageningen

Ontwikkelen Realiseren BaseHome Binnenstedelijk

149 grondgebonden woningen

Nieuwbouwproject Patrimonium Wageningen

Het nieuwbouwproject Patrimonium bestaat uit 32 koopwoningen en 117 huurwoningen. Verspreidt over het plan zijn woningen met een hoge goot en woningen met een lage goot (mansardekap) gebouwd.

De wijk Patrimonium met zijn karakteristieke jaren 20 woningen vormt in veel gevallen de geboorteplaats van drie generaties Wageningers. Patrimonium is een vriendelijke wijk met een groene uitstraling. Het Witmondplein vormt al generaties lang het kloppend hart van de wijk als ontmoetingsplek.

Opdrachtgever De Woningstichting is in de zomer van 2011 gestart met de voorbereidingen, onderzoeken, bewonersraadplegingen en workshops om een wijkplan op te stellen welke ten grondslag lag aan de vraagspecificatie. Door de bewoners dicht bij het proces te betrekken heeft De Woningstichting draagkracht gecreëerd.

De architectuur van de woningen in de wijk Patrimonium onderscheidt zich onder andere door het toepassen van karakteristieke elementen in het ontwerp. Zo zijn daar de bekende “vliegers” en gemetselde “boogpoorten” en verbijzonderingen in het metselwerk. Daarnaast heeft het ontwerpteam het ontwerp van de woningen met de lage goot zo ruim mogelijk opgezet.

Dit heeft ertoe geleid dat wij een volwaardige woning met drie bouwlagen konden realiseren, waarbij de slaapkamers op de eerste verdieping over nagenoeg de gehele diepte kunnen profiteren van de maximale vrije hoogte.

Opdrachtgever
De Woningstichting
Architect
LSWA Architecten
Directievoerder
KlokGroep Wonen
Realisatie
KlokGroep Wonen