KlokHolding_Koningsdaal_2021_BASE_15_s.jpg (1)
KlokHolding_Koningsdaal_BASE_02_s.jpg
KlokHolding_Koningsdaal_BASE_03_s.jpg
KlokHolding_Koningsdaal_2021_BASE_10_s.jpg (1)
KlokHolding_Koningsdaal_BASE_07_s.jpg
KlokHolding_Koningsdaal_2021_BASE_09_s.jpg
Alle projecten

Koningsdaal - 75 appartementen, Nijmegen

Ontwikkelen Realiseren

75 sociale huurappartementen

Wonen op prestigieuze locatie in de toekomstige wijk Batavia

In de toekomstige Nijmeegse wijk Batavia (Waalfront) worden 75 sociale huurappartementen gerealiseerd voor Woningbouwstichting de Gemeenschap. KlokGroep realiseert een toekomstbestendig woongebouw met ruimte voor 75 appartementen die qua grootte verschillen.

In het woongebouw worden verschillende gezamenlijke ruimtes gecreëerd om de mensen meer met elkaar te verbinden. Een voorbeeld is de gezamenlijke wasserette. Door onder andere zonnepanelen toe te passen maakt KlokGroep het gebouw toekomstbestendig. Daarnaast wordt het gebouw aangesloten op een warmtenet.

Het unieke aan het woongebouw is de manier waarop het gebouw tot stand komt. Door middel van een paalfundering, grondkerende wanden en een in het werk gestort betoncasco gaat het gebouw de lucht in. De voorgevels van de zes bouwlagen worden vervolgens met kant-en-klare houtskeletbouwelementen wind- en waterdicht gemaakt. De achtergevel wordt voorzien van een prefab betonnen galerij op een staalconstructie. Deze constructie fungeert als steiger tijdens de ruwbouwfase.

Aan de achterzijde wordt het gebouw afgewerkt met een buitengevelisolatie systeem met stucwerk. De HSB-elementen aan de voorgevels zijn al in de fabriek voorzien van kunststof kozijnen en steenstrips. De appartementen worden ontsloten door middel van een centraal trappenhuis met op elke verdieping een galerij naar de appartementen.

Naast het feit dat het gebouw uit zes bouwlagen bestaat, is dat niet van alle kanten te zien. Vanaf de Laan van Oost-Indië zijn er zes bouwlagen te tellen, maar vanaf de Waalbandijk maar vijf. Dit komt omdat het gebouw op/in een dijklichaam is gebouwd, hierdoor is de onderste laag gedeeltelijk onder de grond gesitueerd. De hoogtesprongen zijn ook terug te vinden in de 55 woningen die tevens door KlokGroep worden gerealiseerd.

KlokGroep levert naar verwachting de appartementen in december 2018 op aan De Gemeenschap. Een maand later kan de woningbouwstichting de eerste huurders verwelkomen.

Opdrachtgever
Woningbouwstichting de Gemeenschap
Architect
Kenk Architecten
Directievoerder
KlokGroep
Realisatie
KlokGroep
Constructeur
Adams
Naar projectwebsite