In het woongebouw worden verschillende gezamenlijke ruimtes gecreëerd om de mensen meer met elkaar te verbinden. Een voorbeeld is de gezamenlijke wasserette. Door onder andere zonnepanelen toe te passen maakt KlokGroep het gebouw toekomstbestendig. Daarnaast wordt het gebouw aangesloten op een warmtenet.
Het unieke aan het woongebouw is de manier waarop het gebouw tot stand komt. Door middel van een paalfundering, grondkerende wanden en een in het werk gestort betoncasco gaat het gebouw de lucht in. De voorgevels van de zes bouwlagen worden vervolgens met kant-en-klare houtskeletbouwelementen wind- en waterdicht gemaakt. De achtergevel wordt voorzien van een prefab betonnen galerij op een staalconstructie. Deze constructie fungeert als steiger tijdens de ruwbouwfase.
Aan de achterzijde wordt het gebouw afgewerkt met een buitengevelisolatie systeem met stucwerk. De HSB-elementen aan de voorgevels zijn al in de fabriek voorzien van kunststof kozijnen en steenstrips. De appartementen worden ontsloten door middel van een centraal trappenhuis met op elke verdieping een galerij naar de appartementen.
Naast het feit dat het gebouw uit zes bouwlagen bestaat, is dat niet van alle kanten te zien. Vanaf de Laan van Oost-Indië zijn er zes bouwlagen te tellen, maar vanaf de Waalbandijk maar vijf. Dit komt omdat het gebouw op/in een dijklichaam is gebouwd, hierdoor is de onderste laag gedeeltelijk onder de grond gesitueerd. De hoogtesprongen zijn ook terug te vinden in de 55 woningen die tevens door KlokGroep worden gerealiseerd.
KlokGroep levert naar verwachting de appartementen in december 2018 op aan De Gemeenschap. Een maand later kan de woningbouwstichting de eerste huurders verwelkomen.
- Opdrachtgever
- Woningbouwstichting de Gemeenschap
- Architect
- Kenk Architecten
- Directievoerder
- KlokGroep
- Realisatie
- KlokGroep
- Constructeur
- Adams