KlokHolding_Koningsdaal_BASE_05_s.jpg
KlokHolding_Koningsdaal_BASE_01_s.jpg
KlokHolding_Koningsdaal_BASE_06_s.jpg
KlokHolding_Koningsdaal_BASE_02_s.jpg
KlokHolding_Koningsdaal_BASE_03_s.jpg
KlokHolding_Koningsdaal_BASE_07_s.jpg
KlokHolding_Koningsdaal_BASE_04_s.jpg
V1.jpg
V3.jpg
V8.jpg
extra.jpg
org_699d04095e2a42d2_1535036326000.jpg
VV wit.jpg
Alle projecten

Koningsdaal - 55 woningen, Nijmegen

Realiseren Ontwikkelen Wonen

17 herenhuizen en 38 stadsvilla's

Nieuwbouwwoningen met de allure van de 19e eeuw

In de nieuwe buurt Koningsdaal, dichtbij het centrum van Nijmegen, de Waal en het Westerpark worden 17 herenhuizen en 38 stadsvilla’s gerealiseerd. Deze groene stadswijk is één van de deelplannen in Waalfront.

Koningsdaal, een wijk waar iedereen elkaar van gezicht kent en met alle ruimte om je eigen leven te leiden. Geordend, ruim opgezet, goed bereikbaar, grote karakteristieke huizen en met een grote diversiteit aan voorzieningen in de omgeving.

De nieuwbouwwoningen in Koningsdaal zijn geïnspireerd op de rijkelijk gedetailleerde 19e-eeuwse woningen in Nijmegen-Oost en de wijk Bottendaal. De hoogte en de lagen van de vroegere tijden en de hedendaagse strakke gevels en raampartijen zorgen voor een mooie aansluiting tussen de nieuwbouw en de historische oudbouw van Nijmegen.

Het bijzondere aan de woningen zijn de hoogteverschillen in de woningen en het maaiveld, met de daarbij behorende oplossingen zoals onder andere trapjes bij de entree van de woningen. Ook de grote diversiteit en de karakteristieke uitstralingen zorgen voor een uniek geheel.

Door middel van een paalfundering, (plaatselijk) grondkerende wanden, prefab vloerplaten en kalkzandsteen wanden wordt de ruwbouwfase gerealiseerd. De gevels worden voorzien van metselwerk, plaatselijk stuc- en keimwerk en strakke degelijke kozijnen. Ook komen er ter plaatse van de balkons en openslaande deuren, metalen hekwerken. De hellende daken worden gerealiseerd door middel van prefab dakkappen en afgewerkt met een aluminium beplating. In de achtertuinen van de woningen worden (prefab) bergingen geplaatst.

De realisatie van deze stadsvilla’s en herenhuizen zorgt voor een uitdagend, divers en uniek project.

Opdrachtgever
BPD / KlokGroep
Architect
Kenk Architecten
Directievoerder
KlokGroep
Realisatie
KlokGroep
Constructeur
Bartels
Naar projectwebsite