KlokHolding_ING_Arnhem_BASE_hfd..jpg

Het monumentale pand van ING in het centrum van Arnhem

KlokHolding_ING_Arnhem_BASE_a.jpg
KlokHolding_ING_Arnhem_BASE_h.jpg
KlokHolding_ING_Arnhem_BASE_b.jpg
KlokHolding_ING_Arnhem_BASE_k.jpg
KlokHolding_ING_Arnhem_BASE_J.jpg

Het gloednieuwe interieur van het ING Huis in Arnhem

KlokHolding_ING_Arnhem_BASE_I.jpg

Interieurimpressie na verbouwing - ING Arnhem

KlokHolding_ING_Arnhem_BASE_G.jpg
KlokHolding_ING_Arnhem_BASE_e.jpg
KlokHolding_ING_Arnhem_BASE_f.jpg
KlokHolding_ING_Arnhem_BASE_d.jpg
KlokHolding_ING_Arnhem_BASE_c.jpg
Alle projecten

ING Huis, Arnhem

Realiseren Onderhouden Binnenstedelijk Bankshop Verduurzaming Renovatie Retail

Het monumentale pand waar ING zetelt, hartje centrum aan het Willemsplein in Arnhem, is volgens het nieuwe concept van ING getransformeerd naar een ING Huis. Reeds diverse bankshops zijn door KlokGroep getransformeerd naar de huidige tijd waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

De uitdaging in Arnhem in het realisatietraject waren de diverse zaken in het pand die monumentaal beschermd moesten worden. In een korte bouwtijd van 10 weken voor het concept, zijn hier tevens voor de pandeigenaar energetische maatregelen uitgevoerd om het pand een label-A mee te kunnen geven. Denk aan het isoleren van het dak, achterzetwanden en achterzetramen ter plaatse van de monumentale kozijnen.

De bankshop ligt zeer centraal in het centrum. Men loopt de winkelpromenade in en je staat in het hart van Arnhem. Dit betekent verkeersdrukte en een busbaan om rekening mee te houden. En ondanks dat de aangrenzende panden in gebruik zijn, is de realisatie met goed gevolg en zonder al teveel hinder afgerond. 

Opdrachtgever
ING NV
Architect
INBO Architecten
Directievoerder
CBRE
Realisatie
KlokGroep Totaalonderhoud
Constructeur
IMd Raadgevende Ingenieurs
Installatieadviseur
Sinis E / Akotech W