Overasselt-Exterieur-Cam-02-LR.jpg
Overasselt-Exterieur-Cam-03-LR.jpg
Overasselt-Exterieur-Cam-05-LR.jpg
Alle projecten

Hof van Overasselt, Overasselt

Ontwikkelen Realiseren Randstedelijk Uitleggebied Optimaat

12 woningen

KlokGroep realiseert aan de rand van Overasselt, gelegen aan een park, 12 nieuwbouwwoningen. 4 sociale huurwoningen zijn bestemd voor woningstichting Oosterpoort. De overige 8 woningen staan in verkoop en hebben een betaalbare koopprijs. 

Voor dit project is een samenwerking met Emergo gezocht. KlokGroep Wonen ontwikkelt de woningen en verzorgt tijdens de realisatie alle infrawerkzaamheden. Denk hierbij aan het grondwerk en de fundering. De woningen worden afgeleverd inclusief een berging en de tuinen voorzien we van een erfafscheiding. Aan het straatwerk wordt ook gedacht. De woningen worden geplaatst in een hofje om ontmoeting en onderling contact te stimuleren. 

De woning bestaat uit een houten constructie die door Emergo op de bouwplaats in elkaar worden gezet. Het voordeel hiervan is een zeer korte bouwtijd op locatie nadat de fundering gereed is.

De woningen van Hof van Overasselt hebben een 'schuur-lookarchitectuur' en zijn voorzien van een grote luifel aan de voorzijde. De buitenkant van de woningen bestaan uit verticale eternitdelen waardoor de gevel een kleikleurige en zwart genuanceerde, moderne uitstraling krijgt. De keuken is voorzien van een openslaande deur. Aan de binnenzijde van de woningen zijn de wanden afgewerkt met gipsvezelbeplating en is het plafond afgewerkt met hout. 

Qua installatie zijn de woningen voorzien van een ventilatielucht-water warmtepomp met warmteterugwinning. Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgezogen 'vervuilde' warme binnenlucht van de woning om warmte op te wekken (cv-water, tapwater) én blaast weer schone (voorverwarmde) lucht de woning in. De pompen hebben geen buitenunit, wat overlast in de (achter)tuin en op de straat voorkomt.

Parkeren kan met straks aan de voorzijde van de woningen in een parkeerhof. 

Start bouw én oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2021.   

Opdrachtgever
KlokGroep Wonen - Emergo
Realisatie
KlokGroep Wonen - Emergo
Naar projectwebsite