P1050797.JPG
1077kloksignaal2017©hansbarten-LR2.jpg
IMG_0538.JPG (1)
P1050817.JPG
IMG_0539.JPG (1)
P1050800.JPG
Alle projecten

Transformatie oud ING kantoor, Arnhem

Transformatie Appartementen Onderhouden Verduurzaming

442 appartementen

Transformatie oud ING-kantoor naar appartementen

Het Kruisgebouw van het oude ING-complex in Arnhem, waar in vroegere tijden tot wel 1 miljoen acceptgiro’s en betaalcheques per dag werden verwerkt, wordt getransformeerd naar 289 fantastische woonappartementen en commerciële ruimten. De lagere bijgebouwen rondom het Kruisgebouw worden gesloopt en daarvoor in de plaats komt een prachtig, openbaar park.

 

Het Kruisgebouw was jarenlang het hoofdkantoor van de Postbank. Het is ontworpen door Broek en Bakema en was destijds een heel vooruitstrevend en modern kantoor. Door de jaren heen is het pand in gebruik gebleven als kantoor van de Postbank en later ING. De laatste jaren is het gebouw nog in stand gehouden voor de huisvesting van enkele datacenters.

Om het gehele complex een nieuwe functie, en daarmee een nieuw leven, te geven wordt het westgebouw en de expeditie lagen aan de west- en noordzijde gesloopt. Het doel hiervan is om het gehele maaiveld vrij te maken. Hierdoor komt het Kruisgebouw vrij op zijn poten te staan en komt er ruimte voor een nieuw parklandschap en nieuwe bouwvolumes.

Dit project is een nieuwe uitdaging op het gebied van transformaties en we hebben er zin in om een project van deze omvang tot een goed einde brengen. Bekijk hieronder de film over de transformatie.

 

Wil je meer weten over wat er in oude ING gebouw gebeurde? Bekijk hieronder de film!
Opdrachtgever
Borghese Real Estate
Architect
Powerhouse Company
Realisatie
KlokGroep Totaalonderhoud
Constructeur
Zonneveld ingenieurs
Installatieadviseur
Techniplan Adviseurs - LPB-Sight