Het Groene Rijck, fase 4-b
KlokWonen_BASE_24_20150910.jpg
Het Groene Rijck, fase 4-d
Het Groene Rijck, Fase 4 (2)
Het Groene Rijck, Fase 4 (3)
Het Groene Rijck, Fase 4 (4)
Het Groene Rijck fase 4-a
Het Groene Rijck, fase 4-b
Aanbrengen beplanting-2.JPG
Alle projecten

Het Groene Rijck, Fase 4, Nijmegen

Ontwikkelen Realiseren

18 rij- en hoekwoningen

Uniek wonen in het groene hart van Nijmegen

Het Groene Rijck is gelegen binnen het nieuwbouwplan Waalsprong. Dit plan in Nijmegen ligt ten noorden van de Waal en bestaat uit twee delen. Het gedeelte bij Lent heeft een stads karakter. Het deel bij het dorp Oosterhout, waaronder ook Het Groene Rijck valt, is ruimer van opzet. Door het vele groen en de royale percelen heeft het plan de uitstraling van een tuindorp.

Het Groene Rijck, uniek gelegen in het groene hart van Nijmegen

Wonen in Het Groene Rijck - nabij het prachtige dorp Oosterhout - biedt naast heerlijk vrij wonen ook het grote voordeel dat alle voorzieningen voorhanden zijn, waaronder (middelbare) scholen, kinderopvang, complete medische ondersteuning, sportverenigingen, een bioscoop/theater en openbaar vervoer.

Het Groene Rijck is fraai gesitueerd nabij Nijmegen en Arnhem. Met de auto bent u binnen een aantal minuten op de A15/A50. Het centrum van Nijmegen is dichterbij dan u denkt, want Het Groene Rijck is direct verbonden met dit levendige, gezellige deel van de oude stad. Een autoritje naar de stad neemt niet langer dan een paar minuten in beslag. Het openbaar vervoer verbindt Het Groene Rijck met zowel het stadscentrum als de omliggende regio. Met de komst van de nieuwe stadsbrug ‘De Oversteek’ wordt de bereikbaarheid van beide delen nog beter. Fietsers hebben nu al een streepje voor, want dankzij de ‘Snelbinder’, de nieuwe fietsbrug, ben je zo in het centrum.

De woningen zijn van de hand van Mulleners + Mulleners uit Amsterdam. Dit gerenommeerde architectenbureau heeft de romantische, intieme sfeer zoals je die ervaart bij de architectuurstijl van de jaren ’30 goed weten neer te zetten. De verschillende tinten baksteen met accenten in wit keimwerk spelen hierin een belangrijke rol. Daarnaast wordt de uitstraling ook bepaald door de antracietkleurige dakpannen en de fijne detaillering van de gevelkozijnen en het metselwerk. Door het toepassen van dwarskappen ontstaat er een gevarieerd gevelbeeld en hebben de woningen een sterk individueel karakter. Daarnaast zijn alle woningen gesitueerd op royale kavels, die bovendien niet aan de doorgaande weg liggen. Rust en plaats om te spelen gegarandeerd!

Opdrachtgever
KlokGroep Wonen
Architect
Mulleners + Mulleners
Directievoerder
KlokGroep Wonen
Realisatie
KlokGroep Wonen