KlokHolding_Hengstdal_BASE_01_s.jpg
KlokHolding_Hengstdal_BASE_02_s.jpg
KlokHolding_Hengstdal_BASE_05_s.jpg
KlokHolding_Hengstdal_BASE_04_s.jpg
KlokHolding_Hengstdal_BASE_03_s.jpg
Alle projecten

Hengstdal, Nijmegen

Ontwikkelen BaseHome Sanering

31 nieuwbouwwoningen

Nieuwbouw in de Nijmeegse wijk Hengstdal

KlokGroep gaat 31 nieuwbouwwoningen realiseren in de Ahorn- en Lijsterbesstraat in de wijk Hengstdal te Nijmegen. De bewonersadviescommissie, het Gelders Genootschap en woningcorporatie Standvast Wonen kozen samen voor KlokGroep. Belangrijk argument was dat het ontwerp voor de nieuwbouw goed aansluit bij de buurt.

In januari 2018 gaat de sloop van start. Alle tijdelijke huurders verhuizen de komende maanden naar een andere woning.

Eerder hebben huurders en direct omwonenden meegepraat over het Beeldkwaliteitsplan en de plattegronden. Terugkerende bewoners kregen een zwaarwegende stem in de beoordeling van het ontwerp voor de nieuwbouw. Deze bewonersadviescommissie besteedde vooral aandacht aan de beeldkwaliteit en de woonkwaliteit. Het Gelders Genootschap en Standvast Wonen keken ook naar de financiƫn en de techniek. De beelden voor het ontwerp zijn nog niet definitief. Dat zijn ze pas nadat de commissie Beeldkwaliteit van de gemeente akkoord is.

De bewonersadviescommissie is enthousiast over het ontwerp
KlokGroep geeft namelijk gehoor aan haar wens: laat de bijzondere kenmerken van de bestaande architectuur terugkomen in de nieuwbouw. De nieuwe woningen sluiten ook qua authentieke sfeer aan bij de buurt en vormen nauwelijks een contrast met de bestaande huizen. Het ontwerp is van LSWA architecten.

Opdrachtgever
Standvast Wonen
Architect
LSWA Architecten
Realisatie
KlokGroep BV
Constructeur
Triops Advies