Hart van Mook Exterieur nieuwbouw woningen zijkant.web.jpg
Hart van Mook - rijwoningen.JPG
Hart van Mook Exterieur Appartementen.web.jpg
Hart van Mook - app..jpg
Hart van Mook Exterieur Appartementen.web.beschutwonen.jpg
Hart van Mook Exterieur - patio woningen 2.web.jpg
Alle projecten

Hart van Mook, Mook

Ontwikkelen Beschermd wonen BaseHome Zorg

38 zorgappartementen, 5 rijwoningen en 3 patiowoningen

Een compleet plan: ZZG zorgappartementen en levensloopbestendig wonen

In 2016 is door het ondertekenen van de koopovereenkomst door de gemeente Mook en Middelaar, KlokGroep en Zorggroep Zuid-Gelderland (ZZG) het startsein gegeven voor het plan dat nu door KlokGroep volop in aanbouw is. Een belangrijke ontwikkeling dat voorziet in een groeiende behoefte aan woningen voor verschillende doelgroepen.

Het bouwprogramma bestaat uit 38 comfortabele woonzorgappartementen. Het complex 'Mookerhof' bestaat uit 24 appartementen en zijn geschikt voor mensen met dementie (beschermd wonen). Het complex 'Mookerplein' bestaat uit 13 appartementen beschut wonen en zijn bestemd voor mensen die geheel zelfstandig kunnen wonen waarbij de zorg van deskundige zorgmedewerkers bij de hand is. Een appartement komt beschikbaar voor kortdurend verblijf.  

De bewoners hebben een eigen appartement met volledige privacy. De appartementen zijn voorzien van een woonkamer met compacte open keuken, 1- of 2 slaapkamers en een badkamer. De begane grond heeft een gezamenlijke tuinkamer waar ook de inwoners van de gemeente die niet in Hart van Mook wonen, gebruik van deze gemeenschappelijke openbare ruimte mogen maken. 

Naast het ZZG-programma bestaat dit plan uit 8 koopwoningen die als snel verkocht werden.

Er worden diverse energiebesparende installaties aangebracht zoals Climarads (warmteterugwinning), een warmtepomp, zonnecollectoren ten behoeve van warm tapwater en energiezuinige verlichting. 

Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in het eerste kwartaal van 2020 hun intrek nemen. 

Opdrachtgever
ZZG Zorggroep
Architect
FAME Groep
Directievoerder
FAME Groep
Realisatie
KlokGroep Bouw & Ontwikkeling
Constructeur
Adams Bouwadvies
Naar projectwebsite