Grootschalig onderhoud Klarendal fase 3 (1)
Grootschalig onderhoud Klarendal fase 3 (2)
Grootschalig onderhoud Klarendal fase 3 (3)
Grootschalig onderhoud Klarendal fase 3 (4)
Alle projecten

Grootschalig onderhoud Klarendal - fase 3, Arnhem

Onderhouden Verduurzaming Transformatie Renovatie

45 grondgebonden woningen

Groot onderhoud Rappardstraat, Johannastraat, Roosendaalsestraat, Klarendalseweg en Willemsstraat

In de eerste en tweede fase is er grootonderhoud gepleegd aan 5 woonblokken, 56 boven- en benedenwoningen en 44 portiekwoningen. In de derde fase worden ook nog 45 grondgebonden woningen aangepakt.

Nadat de woningen en appartementen van fase 1 en fase 2 eind november zijn afgerond, zijn we in januari 2016 gestart met de 45 grondgebonden woningen.

Er worden voornamelijk energetische verbeteringen aangebracht. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van alle buitenkozijnen met de daarbij behorende binnenafwerking en vensterbanken. De bestaande daken worden geïsoleerd met renovatieplaten en er komen nieuwe pannen op. De goten en platdakbedekkingen worden eveneens vervangen en voorzien van isolatie. De bestaande houten gevelbekledingen worden vervangen en voorzien van nieuwe RockPanel bekleding met daarachter nieuwe isolatie.

De bestaande begane grondvloeren worden voorzien van nieuwe vloerisolatie onder de vloer. De bestaande balkonhekwerken worden vervangen door nieuwe hekwerken. De woningen worden tevens voorzien van nieuwe CO2 vraaggestuurde ventilatie. Daarbij worden er in de deuren van de badkamer ook gelijk deurroosters geplaatst om de ventilatie te optimaliseren en het comfort te verhogen. De diverse portiek trapopgangen worden van een frisse uitstraling voorzien door nieuw schilderwerk aan te brengen. De gevel wordt op diverse posities hersteld, voegwerk plaatselijk vervangen, kapotte raamdorpelstenen vervangen en voegwerk hersteld.

Opdrachtgever
Stichting Volkhuisvesting Arnhem
Architect
Hoogte Twee Architecten
Directievoerder
Stichting Volkhuisvesting Arnhem
Realisatie
KlokBouwOntwikkeling B.V.
Constructeur
Bartels