Grootschalig onderhoud Klarendal fase 1 (1)
Grootschalig onderhoud Klarendal fase 1 (7)
Grootschalig onderhoud Klarendal fase 1 (10)
Grootschalig onderhoud Klarendal fase 1 (6)
3116 _0015 Klarendal III - Arnhem.jpg
Grootschalig onderhoud Klarendal fase 1 (2)
Grootschalig onderhoud Klarendal fase 1 (3)
Grootschalig onderhoud Klarendal fase 1 (4)
3116 _0010 Klarendal III - Arnhem.jpg
3116 _0031 Klarendal III - Arnhem.jpg
Grootschalig onderhoud Klarendal fase 3 (3)
Grootschalig onderhoud Klarendal fase 3 (2)
Grootschalig onderhoud Klarendal fase 3 (1)
Alle projecten

Grootschalig onderhoud Klarendal, Arnhem

Onderhouden Renovatie Verduurzaming Ecoveren

40 appartementen, 56 boven- benedenwoningen, 44 portiewoningen en 45 grondgebonden woningen

Groot onderhoud Willemstraat, Schuterstraat, Rappardstraat, Johannastraat, Roosendaalsestraat en Klarendalseweg

In de Arnhemse wijk Klarendal heeft KlokGroep diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan vijf woonblokken met appartementen. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het energetisch verbeteren van de schil van het gebouw. Nadat KlokGroep de opdracht had ontvangen voor de realisatie van 5 woonblokken was er aansluitend de aanvraag binnengekomen voor het grootschalig onderhoud aan 56 boven-beneden woningen en 44 portiekwoningen. Vervolgens zijn ook nog 45 grondgebonden woningen aangepakt.

Groot onderhoud in de wijk Klarendal

De werkzaamheden van de appartementen bestonden voornamelijk uit het energetisch verbeteren van de schil van het gebouw. De werkzaamheden bestonden uit het vervangen van alle buitenkozijnen met de daarbij behorende binnenafwerking en vensterbanken. Bij een aantal appartementen zijn er extra ramen toegevoegd. Het bestaande dak is verhoogd en het gehele woonblok is tevens voorzien van een nieuw geïsoleerd plat dak. Op de plaats van het trappenhuis is een volledig nieuwe glaspui gekomen. De buitengevel is voorzien van een nieuw gevelisolatie-systeem en de bestaande metselwerkgevel is voorzien van een nieuwe gevelafwerking. Het dak op het trappenhuis is verhoogd om een ruimere uitstraling van het trappenhuis te krijgen. In de blokken A-B-C-D is de hoofdentree verplaatst en zijn de binnenbergingen aangepast. De bestaande begane grondvloeren zijn voorzien van nieuwe vloerisolatie. Tevens zijn er op de balkons nieuwe hekwerken geplaatst en is de vloerafwerking van het balkon alsmede de hemelwaterafvoeren vervangen. Daarnaast vond er nog schilderwerk plaats aan de bestaande trappenhuizen en buitenbergingen.

De werkzaamheden van de woningen bestonden ook voornamelijk uit energetische verbeteringen. De werkzaamheden bestonden uit het vervangen van alle buitenkozijnen met de daarbij behorende binnenafwerking en vensterbanken. De bestaande daken zijn geïsoleerd met renovatieplaten en er zijn nieuwe pannen opgekomen. De goten en platdakbedekkingen zijn eveneens vervangen en voorzien van isolatie. De bestaande houten gevelbekledingen zijn vervangen en voorzien van nieuwe RockPanel bekleding met daarachter nieuwe isolatie. De bestaande begane grondvloeren zijn voorzien van nieuwe vloerisolatie onder de vloer. De bestaande balkonhekwerken zijn vervangen door nieuwe hekwerken. De woningen zijn tevens voorzien van nieuwe CO2 vraaggestuurde ventilatie. Daarbij zijn er in de deuren van de badkamer ook gelijk deurroosters geplaatst om de ventilatie te optimaliseren en het comfort te verhogen. De diverse portiek trapopgangen zijn van een frisse uitstraling voorzien door nieuw schilderwerk aan te brengen. De gevel is op diverse posities hersteld, voegwerk plaatselijk vervangen, kapotte raamdorpelstenen vervangen en voegwerk hersteld.

Opdrachtgever
Stichting Volkhuisvesting Arnhem
Architect
Hoge Twee Architecten
Directievoerder
Stichting Volkhuisvesting Arnhem
Realisatie
KlokGroep Totaalonderhoud
Constructeur
Bartels