Bouwbord Kolkakkerweg Ede.jpg
Impressie werkzaamheden Kolkakkerweg Ede.jpg
Dakwerkzaamheden Kolkakkerweg Ede.jpg
Beeldimpressie werkzaamheden Kolkakkerweg Ede.jpg
Beeld infra Kolkakkerweg Ede.jpg
Alle projecten

GO 50 woningen Kolkakkerweg, Ede

Onderhouden Renovatie Verduurzaming

50 woningen

Woonstede gaat de Kolkakkerbuurt vernieuwen. Als eerste worden de 50 grondgebonden woningen aan de Kolkakkerweg grondig gerenoveerd. De eerste fase van de in totaal 5 fasen voor dit project is via een bouwteamselectie gegund aan KlokGroep Totaalonderhoud.

Samen met Woonstede en OpZoom Architecten is gekeken of er aanpassingen gewenst zijn in de woning. Daarom zijn er met de wijkbewoners meedenk-avonden gehouden om die wensen te verzamelen.

In sommige woningen is een tweede toilet toegevoegd, een badkamer verplaatst of een tussenwand verwijderd voor het creëren van meer ruimte. De woningen worden bovendien ook energiezuiniger, krijgen zonnepanelen en aangesloten op de bio-energiecentrale. Daarmee zijn het de eerste bestaande woningen van Woonstede die aardgasloos worden gemaakt.

De woningen renoveren we niet bewoonde staat. Dit betekent dat de bewoners tijdelijk ondergebracht zijn in een zogeheten wisselwoning. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, keren de bewoners weer terug in hun vernieuwde woning. De bewonersparticipatie is voor dit project zeer uniek voor KlokGroep. Huurders mogen meedenken over hun indelingen maar ook diverse keuzes over bergingen, badkamers en keukens is in dit geval uitgebreider dan standaard. In de wijk staat een bouwkeet met de naam ‘Klokhuis’ waar bewoners kunnen aankloppen als er vragen zijn.

Het doel van deze renovatie is te komen tot een buurt met toekomstgerichte huurwoningen, bestemd voor diverse doelgroepen. Zo worden er een aantal WMO-woningen gerealiseerd. Daarnaast geldt dat deze woningen voldoen aan de huidige woon-technische eisen maar ook dat ze betaalbaar zijn voor zowel de huurders als voor Woonstede.

In het voortraject hebben de werkzaamheden voornamelijk bestaan uit technische haalbaarheid en de daarbij behorende ontwerpverplichting van de woningen. De nieuwe indelingen zijn getoetst conform de diverse eisen uit het bouwbesluit zoals de brandveiligheid, het bouwfysische, constructieve en esthetische gedeelte. De woningen hebben hun uiterlijk uit de jaren ’20 weer teruggekregen maar met de duurzaamheid en levensloopbestendigheid van nu.

Opdrachtgever
Stichting Woonstede
Architect
OpZoom Architecten
Directievoerder
Stichting Woonstede
Realisatie
KlokGroep Totaalonderhoud