Baston Wonen - 9 woningen Zevenaar.jpg
Alle projecten

De Stede - Baston Wonen, Zevenaar

Ontwikkelen Realiseren Uitleggebied BaseHome

9 woningen

De Stede - Baston Wonen

In opdracht van Baston Wonen realiseren wij aan De Stede in de wijk Groot Holthuizen in Zevenaar, op basis van een turn-key overeenkomst, 9 sociale huurwoningen.

Er komt 1 blok van 4- en 1 blok van 5 woningen.

De realisatie van deze woningen aan De Stede is een pilot project met een doorkijk naar de nieuwbouw woningportefeuille van Baston Wonen voor de aankomende 10 jaar. Dit project is door KlokGroep Wonen gewonnen op basis van een tender. De doorslaggevende factor voor deze winst is de zeer snelle bouwtijd. In slechts 75 werkbare dagen na start bouw zal de oplevering zijn van de eerste woning; hierin waren wij onderscheidend ten opzichte van de andere partijen.

Dit maakt dat we ook te maken hebben met een uitdaging in het ontwikkel- en realisatietraject. Een snelle opstarttijd, korte voorbereidingstijd en de korte bouwtijd moet goed in elkaar passen. Vooralsnog is dat erg goed gelukt met deze woningen.

We bouwen op basis van - zoveel als mogelijk - prefab. Dit houdt in dat er VBI Integraalvloeren gelegd worden, de gevels gereed worden aangeleverd en de dakconstructie en binnenwanden van FAAY gebruikt worden.

Ten behoeve van circulariteit zal er een materialenpaspoort en een losmaakbaarheidsberekening worden overhandigd aan woningcorporatie Baston Wonen. In de toekomst bij sloop is dan inzichtelijk welke materialen zich in de woningen bevinden en hoe deze volledig prefab elementen zijn bevestigd.

De Woningen worden BENG opgeleverd waarbij het hemelwater van de woningen bovengronds wordt afgekoppeld aan de voorzijde van de woningen in het kader van klimaatadaptatie.

Tijdens de bouw worden omwonenden geïnformeerd door De BouwApp. Iedere passant, omwonende of geïnteresseerde kan zich aanmelden om op de hoogte te blijven van de status van de bouw en eventuele hinder zoals bijvoorbeeld een tijdelijke wegafsluiting. Zijn er vragen vanuit de omgeving, dan is daar ook De BouwApp voor om deze te stellen aan de realisatiemanager.

Opdrachtgever
Baston Wonen
Architect
MAAT ARchitechten / Kees Opendorp
Directievoerder
KlokGroep Wonen / Dick Schoenmakers
Realisatie
KlokGroep Wonen / Arjen Graven
Constructeur
Triops / Robert Giesen
Installatieadviseur
Verwey / Roland den Blanken