KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_01_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_13_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_02_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_04_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_03_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_14_s.jpg (1)

De gerealiseerde Stadstuin met daaronder de verkaveling van nieuwbouwproject Historische Tuin

KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_05_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_08_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_07_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_10_s.jpg
Luchtfotografie_Nuvastgoed-00328-1778.jpg

Inmiddels een historisch beeld zonder bebouwing

Alle projecten

De Stadstuin , Lent

Ontwikkelen Realiseren Wonen

115 duurzame koop- en huurwoningen

De Stadstuin Lent

Met het centrum en het oude Honigcomplex in Nijmegen om de hoek ligt nieuwbouwproject De Stadstuin op een toplocatie. Tegelijkertijd grenst het project ook aan natuur- en recreatiegebied De Waaijer. Een ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. De Stadstuin maakt haar naam dan ook meer dan waar!

Het nieuwbouwproject De Stadstuin bestaat in totaal uit 115 duurzame koop- en huurwoningen. Alle woningen zijn voorzien van stadsverwarming. Dit zijn manieren om je huis te verwarmen of om warm water te krijgen zonder het gebruik van gas. Je krijgt warm water en warmte in huis via een netwerk van waterleidingen. Het warme water van de stadsverwarming ontstaat door restwarmte van bijvoorbeeld elektriciteitscentrales.

Twee bouwstromen

De woningen zijn in twee bouwstromen gebouwd. De binnenring is in kalkzandsteen opgetrokken en is vormgegeven in een landelijke jaren '30 stijl en bestaat uit tussen-, hoek-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. De buitenring bestaat uit betoncasco en is ontwikkeld in een stedelijke stijl en bestaat uit tussen- en hoekwoningen. Het aanbod van de woningen is geschikt voor zowel starters als doorgroeiers. Van de 115 woningen zijn 23 woningen afgenomen door corporatie Woongenoot voor de sociale huurmarkt. 14 woningen zijn als starterswoningen verkocht. Deze woningen hebben een beukmaat van 4.200mm.

De Woningconfigurator

Om het geluid van omliggende wegen en het nabij gelegen treinspoor te beperken, zijn er in de gevels geluidwerende maatregelen getroffen. Bij dit project hebben wij voor het eerst de Woningconfigurator toegepast waarbij de kopers hun ruwbouwopties online konden bepalen. De gekochte woning wordt met één klik virtueel aangepast naar de wensen van de koper. Denk bijvoorbeeld aan een uitbouw of een dakkapel. De meerwerkkosten worden direct bij de VON-prijs opgeteld zodat de koper niet voor verrassingen komt te staan. 

Het Tuinklaar-concept

Naast het gebruik van de Woningconfigurator is bij dit plan gekozen voor het Tuinklaar-concept. Zodra je de sleutel van je woning krijgt is de tuin al klaar. Met succes heeft ca. 80% van de kopers hiervoor gekozen. 

De start van de bouw is in mei '19 geweest. De laatste woning van dit project is in juni '20 opgeleverd. 

 

 

Opdrachtgever
KlokGroep Wonen
Architect
INBO en OpZoom Architecten
Directievoerder
KlokGroep Wonen
Realisatie
KlokGroep Wonen
Constructeur
Triops Advies
Installatieadviseur
Verwey