De Dobbelman (1)

De oude zeepfabriek Dobbelman in de wijk Bottendaal

De Dobbelman (2)
De Dobbelman (3)

Historie van het oude pand wordt niet vergeten in de gevel

De Dobbelman (4)
Alle projecten

De Dobbelman, Nijmegen

Ontwikkelen Realiseren Binnenstedelijk

128 appartementen en woningen

Toplocatie voor wonen en werken

Nieuwbouw 128 appartementen en woningen op het Dobbelman-terrein. Bottendaal, rond het jaar 1900: Een gezellige, compacte stadsbuurt gebouwd bovenop de vroegere verdedigingswerken aan de westzijde van het centrum van Nijmegen. Middenin de wijk floreert de zeepindustrie van Pierre Dobbelmann.

KlokGroep maakt Nijmeegs hart compleet

Bottendaal, een eeuw later: Nog altijd dezelfde gezellige, compacte stadsbuurt, maar incompleet sinds het verdwijnen van de oudste en meest bekende fabriek van de stad aan de Waal.

KlokGroep Bouw & Ontwikkeling hebben in opdracht van De Principaal uit Amsterdam het sluitstuk van een 20-jarige metamorfose van Bottendaal gebouwd: De Dobbelman. 128 koopwoningen en -appartementen zijn gecombineerd met 660 m² (BVO) commerciële ruimte, 700 m² sportruimte en een ondergrondse parkeer- en stallingsgarage van ruim 4000 m². Architectenbureau Marlies Rohmer en architectenbureau Zeinstra van de Pol hebben zich laten inspireren door enerzijds beroemde industriële ontwerpen, anderzijds door de gevarieerde oude herenhuizen in de wijk zelf.

Resultaat is een verrassend project met ruimte voor behoud van het kenmerkende industrieel erfgoed. Onder meer lofts, beneden-/bovenwoningen, studio's, herenhuizen en maisonnettes omsluiten een autovrij binnenplein, en maken het gevarieerde en groene straatbeeld van de buurt compleet. Bottendaal is daardoor naast een toplocatie voor wonen en werken, ook voor KlokGroep een waardevolle eye-catcher geworden.

Architect
Architectenbureau Marlies Rohmer / Architectenbureau Zeinstra Van Der Pol
Directievoerder
De Principaal Amsterdam
Realisatie
KlokGroep Bouw & Ontwikkeling