Boulevard Heuvelink Arnhem oudbouw.jpg

Winnaar publieksprijs: De Boulevard - © Hans Barten

KlokHolding_bouw_Arnhem_BASE_03_s.jpg
KlokHolding_bouw_Arnhem_BASE_04_s.jpg
KlokHolding_bouw_Arnhem_BASE_01_s.jpg
Standpunt 02_20170426_klein.jpg
014-impressie park verschurersstraat.jpg
_DSC9469.jpg
6958 Kloksignaal2018©hansbarten 21012019.jpg

Winnaar publieksprijs: De Boulevard - © Hans Barten

Boulevard Heuvelink Arnhem.jpg

Winnaar publieksprijs: De Boulevard - © Hans Barten

KlokHolding_bouw_Arnhem_BASE_06_s.jpg
Alle projecten

Avenu 1895 - Boulevard Heuvelink, Arnhem

Realiseren Onderhouden

123 appartementen met parkeerkelder

Nieuwbouwappartementen en lofts in de vrije huursector op een karakteristieke plek in Arnhem


Aan Boulevard Heuvelink, op het achterterrein van het voormalige Rijn-IJsselcollege tussen het monumentale schoolgebouw en de Van Verschuerwijk, wordt door KlokGroep en Draisma gebouwd aan 123 appartementen in diverse woonoppervlaktes. De voormalige ambachtsschool wordt omgetoverd tot 40 luxe lofts in de vrije huursector.

Fase 1: Unieke lofts met karakter

De voormalige ambachtsschool aan Boulevard Heuvelink werd gebouwd in 1895, vandaar de projectnaam. Het pand ondergaat van binnen een ware metamorfose, maar het behoudt de markante herkenningspunten die herinneren aan vervlogen tijden. Waar vroeger klaslokalen waren, komen stijlvolle, duurzaam gebouwde lofts die voldoen aan de eisen van deze tijd. Tegelijkertijd blijft de herinnering aan de school levend door de brede gangen, de markante entree en de glas-in-loodramen. Ook zijn de kenmerkende oude lockers bewaard gebleven, net als de historische vloertegels in onder meer de trapportalen.


Fase 2: Gloednieuwe, stijlvolle appartementen

Medio 2020 volgt de oplevering van fase 2: 123 moderne nieuwbouwappartementen in de vrije huursector. Deze worden verdeeld over vier woonblokken en krijgen een plek achter de gerenoveerde oude ambachtsschool. Samen met de oudbouw vormt dit nieuwe complex een fraai geheel, met als centraal middelpunt een aantrekkelijke binnentuin. De appartementen worden hoogwaardig van opzet, zowel op architectonisch als stedenbouwkundig vlak.

De appartementen variëren in indeling en grootte: het woonoppervlak ligt tussen de 51 m2 en 143 m2. Ze worden duurzaam ontwikkeld en bijna helemaal woonklaar opgeleverd, dus inclusief luxe keuken en fraaie badkamer.

Opdrachtgever
VOF DraismaKlok
Architect
Inbo Architecten
Directievoerder
BPF
Realisatie
VOF DraismaKlok
Constructeur
Constabiel
Naar projectwebsite