IMG_5642.JPG
IMG_5634.JPG
IMG_5636.JPG
IMG_5629.JPG
IMG_5619.JPG
IMG_5620.JPG
IMG_5632.JPG
Alle projecten

ABN AMRO bankshop 3.0 Winterswijk, Winterswijk

Realiseren Binnenstedelijk Bankshop Verduurzaming

Van bankshop 2.0 naar 3.0

KlokGroep verduurzaamde deze bankshop naar een bankshop 3.0. Dit betekent dat de installaties zijn geoptimaliseerd en de bestaande isolatiewaarde van het dak opgewaardeerd is naar een Rc van 6,0.

In de bestaande situatie zat er een oude geldkluis middenin de bank. Deze ruimte heeft nu een nieuwe bestemming: de workshopzone. Dit was voor ons een uitdaging! De oude kluisdeur moest verwijderd worden en een aantal raamsparingen werden aangebracht in de 400mm dikke betonwanden! In deze sparingen hebben we beglazing geplaatst die uiteindelijk profielloos zijn weggewerkt in het stucwerk om zo een mooie transparantie te laten zien. Hierna is de kluis afgewerkt met gekamd sauswerk om zo een grove betonlook te creëren. 

Verder hebben we hier gewerkt met circulaire spreekkamers van The Newmakers. Dit zijn prefab modules waarin veel circulaire materialen zijn verwerkt. Denk aan petflessen voor de plafondplaten en spijkerbroeken voor de isolatie. Het mooie van deze spreekkamers is dat je de elementen met een inbussleutel in elkaar zet en dat de plafonds met klittenband worden bevestigd. Hier komen geen schroeven aan te pas. Dit systeem is bedacht om meer ruimte in de bank te creëren wanneer dat nodig is. Een unit draai je gemakkelijk uit elkaar en verplaats je binnen de bank naar een andere plek.

Buiten is nieuwe gevelbekleding aangebracht van Bamboe, een houtsoort die snel herwinbaar is.

Opdrachtgever
ABN AMRO
Architect
MTB Architecten
Directievoerder
MTB Architecten
Realisatie
KlokGroep Totaalonderhoud
Constructeur
Constabiel
Installatieadviseur
MTB Architecten