Ondernemer van het Jaar 2018 - (c) Jimmy Israel-0132.jpg

Dhr. Tankir, burgemeester Bruls en Ton van de Klok - Foto: Jimmy Israel

• Ondernemer-van-het-Jaar-2018-LR(c)-Jimmy-Israel-9650.jpg

De genomineerden: Ton van de Klok, Henriëtte Valster (HCM Medical) en Stef Cuppens (Cuppens + zn.) - Foto: Jimmy Israel

logo_verkiezing2018-breed-LR.jpg
• Ondernemer-van-het-Jaar-2018-LR(c)-Jimmy-Israel-0094.jpg

Foto: Jimmy Israel

Ondernemer van het Jaar 2018 - (c) Jimmy Israel-0155.jpg

Foto: Jimmy Israel

Ondernemer van het Jaar 2018 HI-RES - (c) Jimmy Israel-0139.jpg

Ton van de Klok geflankeerd door zijn vrouw Ingrid en moeder Thea, allen in Great-Gatsby-stijl - Foto: Jimmy Israel

• Ondernemer-van-het-Jaar-2018-LR(c)-Jimmy-Israel-0018.jpg

Foto: Jimmy Israel

• Ondernemer-van-het-Jaar-2018-LR(c)-Jimmy-Israel-9817.jpg

De felbegeerde award - Foto: Jimmy Israel

• Ondernemer-van-het-Jaar-2018-LR(c)-Jimmy-Israel-9976.jpg

Foto: Jimmy Israel

• Ondernemer-van-het-Jaar-2018-LR(c)-Jimmy-Israel-0294.jpg

Foto: Jimmy Israel

• StudioSchulteSchultz-2018-(130-of-135)-LR.jpg

Foto: Studio SchulteSchultz

Alle verhalen

Ton van de Klok verkozen tot Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2018

19 november 2018
KlokHolding
Op vrijdag 16 november 2018 is tijdens de tiende verkiezing van de Nijmeegs Ondernemer van het Jaar Ton van de Klok uitgeroepen tot de Nijmeegse Ondernemer van het Jaar 2018. Deze jubileumeditie in Great-Gatsby-stijl vond plaats in concertgebouw De Vereeniging. Ton ontving de award onder luid applaus uit handen van burgemeester Hubert Bruls. De jury sprak haar lof uit over zijn langetermijnvisie en de focus op continuïteit en vond KlokGroep op meerdere fronten toonaangevend in Nijmegen.

Ton van de Klok is algemeen directeur van KlokHolding, waar KlokGroep en Novaform deel van uitmaken. KlokGroep is sinds eind 2016 volledig gevestigd in Nijmegen.
We hebben geleerd om niet meer mee te gaan in de gekte van de markt en onze eigen koers te varen.

Uit een longlist van 31 voorgedragen Nijmeegse ondernemers is een shortlist gemaakt. Vervolgens heeft de jury een selectie gemaakt, een aantal bedrijven bezocht en uiteindelijk drie ondernemers genomineerd. Naast Ton van de Klok namens KlokGroep, waren dat Henriëtte Valster van HCM Medical en Stef Cuppens van bouwbedrijf Cuppens + zn.


Juryrapport

Het juryrapport bevatte mooie woorden voor onze organisatie: "KlokGroep is een mooi en succesvol familiebedrijf. Sinds 1986 is de derde generatie aan zet met Ton van de Klok als algemeen directeur van de directie, waar ook broer Fons deel van uitmaakt. KlokGroep neemt overtuigend de regierol in het bouwen met loyale partners. Ze hebben een sterke relatie met hun leveranciers, de co-makers, waarvan ze de medewerkers zelf scholen en begeleiden. De samenwerking is gelijkwaardig, kennis en ontwikkeling worden breed gedeeld. In virtueel bouwen zien zij toekomst: aan de voorkant meer investeren zodat de uitvoering soepeler verloopt. De aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen is een onderdeel van hun dagelijkse bedrijfsvoering. Dat uit zich onder meer in een structureel laag verzuim en aantal ongevallen bij medewerkers en de ontwikkeling en succesvolle inzet van duurzame bouwconcepten.

Maatschappelijk betrokken is KlokGroep ook: door sponsoring van lokale evenementen en initiatieven en door het project ‘Meister und Gesell’. Met dit project bieden zij dak- en thuislozen van Stichting Dagloon met behulp van een woningcorporatie perspectief op werk én wonen. Daarnaast springt hun idee voor een eigen pool met vakmensen in samenwerking met het ROC in het oog. Het overnameprotocol voor de vierde generatie is bijzonder te noemen. De 18 neven en nichten krijgen allemaal de kans om zich te bewijzen.

Door haar bouwprojecten werkt KlokGroep mee aan de uitstraling van de stad. Denk aan Doornroosje/Talia op het Stationsplein, Parc Margriet, de Dobbelman en de Gouverneur van SSH&. Ook de nieuwbouw van Koningsdaal naast de Oversteek is binnenkort een verrijking voor Nijmegen. Maar ook de onderhoudsprojecten in de Spoorbuurt, het Waterkwartier en Hengstdal maken de stad mooier en vaak ook authentieker doordat architectonische elementen in oude staat hersteld worden. Vanaf de Energieweg is de pui van LIV een enorme eyecatcher doordat er vier woningen in ware grootte in een ‘vitrine’ staan. Een mooie entree voor Nijmegen vanaf De Oversteek."

De Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar en de Nijmeegse Ondernemerspitch is een breed Nijmeegs netwerkevenement dat mede mogelijk is gemaakt door het Nijmeegs Ondernemerscafé.