Beton-storten.jpg
Socialewoningennijmegen (1 van 1).jpg
Harold-speech.jpg

Harold van Rooijen van KlokGroep tijdens de opening

Paul-van-Roosmalen.jpg

Paul van Roosmalen van de Gemeenschap

Wethouder-Velthuis.jpg

Wethouder Velthuis

Alle verhalen

Start bouw 75 sociale huurappartementen Koningsdaal

08 december 2017
Ontwikkelen Realiseren
Met het storten van het eerste beton heeft wethouder Velthuis, samen met Paul van Roosmalen van de Gemeenschap en Harold van Rooijen van KlokGroep, het officiële startsein gegeven voor de bouw van 75 sociale huurappartementen in de toekomstige Nijmeegse wijk Batavia (Waalfront). In zijn speech gaf de wethouder aan dat hij verheugd is over de samenwerking met KlokGroep en de bouw van betaalbare woningen voor starters.

Betaalbare huisvesting

KlokGroep realiseert een toekomstbestendig woongebouw met ruimte voor 75 appartementen die qua grootte verschillen. De Gemeenschap heeft als doel betaalbare huisvesting neer te zetten en de appartementen worden beschikbaar voor een- en tweepersoonshuishoudens. Hiervan zijn 38 appartementen bedoeld voor jongeren onder de 23 jaar. 

De Gemeenschap gaat in het woongebouw op zoek naar mogelijkheden om delen van het wonen gemeenschappelijk te maken.
Daartoe worden door KlokGroep enkele centrale ruimtes en centrale voorzieningen gerealiseerd. In het hart van het gebouw komt er bijvoorbeeld een centrale wasserette met geleasede energiezuinige wasmachines. Daarnaast wil De Gemeenschap samen met toekomstige bewoners invulling geven aan een gezamenlijke ontmoetingsruimte. 


Toekomstbestendig woongebouw

KlokGroep heeft nagedacht over de toekomstbestendigheid van het woongebouw. Het wordt goed geïsoleerd, voorzien van ledverlichting en op het dak komen zonnepanelen. In plaats van het gebruik van individuele CV-installaties, worden de woningen aangesloten op een centraal warmtenet. Daarnaast wordt hemelwaterafvoer van het riool afgekoppeld en komt er een beperkt aantal parkeerplaatsen. 


Oplevering

KlokGroep levert naar verwachting de appartementen in december 2018 op aan De Gemeenschap. Een maand later kan de woningbouwstichting de eerste huurders verwelkomen. Daarnaast is KlokGroep druk bezig met de voorbereiding op fase 10 van Koningsdaal. Daarin realiseren KlokGroep en BPD 55 herenhuizen en stadsvilla’s. Alle nieuwbouwwoningen in Koningsdaal zijn geïnspireerd op de karakteristieke architectuur van eind 19e eeuw, net als in Nijmegen-Oost en de wijk Bottendaal.