Lunch-Raymond.jpg
Alle verhalen

Schaften met... Raymon Akkermans

03 december 2013
Schaften met
In de rubriek 'Schaften met...' interviewen we tijdens de lunch medewerkers van KlokGroep over hun drijfveren, werkzaamheden en dromen. De eerste vraag is altijd hetzelfde: "Wat zit er in je broodtrommel?"

“Die heb ik niet. Iedere dag koop ik mijn lunch in een supermarkt in de buurt van de bouw-plaats. Meestal eet ik een croissant met kaas, een driedubbele sandwich met tomaat, kom-kommer en sla, aardbeienkwark en een reep pure chocolade van Rittersport.”


Wat wilde je als kind worden?

“Directeur, zoals alle jongens toen, en later zwakte dat af tot automonteur. Ik ben zonder diploma’s van school gegaan. Via connecties van mijn vader, die metselaar was, ben ik in de bouw beland. Ik ben begonnen als timmerman binnen het Leerlingwezen en heb mezelf opgewerkt tot mijn huidige functie.”


Wat is je lievelingsgerecht? 

“500 gram ossenhaas, medium gebakken, met een gepofte aardappel erbij.”


Waar ga je het liefste op vakantie?

“Kroatië. De natuur is er super en de mensen zijn gastvrij. Ook de prijs-kwaliteitverhouding vind ik geweldig.”


Hoe zou je beste vriend je omschrijven?

“Hij vindt dat ik precies weet wat ik wil en een tikkeltje eigenwijs ben. Ook vindt hij me iemand op wie je kunt bouwen.”


Naast wie zou je willen zitten in het vliegtuig?

“Naast koning Willem-Alexander. Ik zou hem weleens willen spreken over zijn bevoegdheden en vragen of hij niet meer voor het volk kan doen.”

Op welk project ben je het meest trots?

“Ik ben trots op ieder project, omdat je daar-mee bijdraagt aan een stukje invulling van Nederland.”


Wat is er de laatste jaren veranderd in je functie?

“Toen ik net als uitvoerder begon, was ik bijna de hele dag op de werkvloer, terwijl ik nu bijna de hele dag in mijn kantoor zit. Het houden van korte werkoverleggen tussen diverse partijen op de bouwlocatie is veel belangrijker geworden. Een belangrijke taak voor de uitvoering is het vastleggen en archiveren van alle belangrijke afspraken. Daarnaast zijn de overige taken veel uitgebreider geworden als gevolg van een hogere kwaliteitsbeleving binnen de bouwwereld, zoals brandwerendheid en akoestiek. Het is de kunst om meer te delegeren zonder het overzicht buiten te verliezen.”


Wat doe je het eerste als je thuiskomt van je werk?

“Ik voer mijn kater Gizmo.”


Vertel eens iets verrassends over jezelf.

“Ik heb het idee dat alles wat ik voor ogen heb, door de jaren heen ook daadwerkelijk gebeurt. Uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht. Eigenlijk is het verrassende dat ik mezelf steeds verras.”

 

Fotografie: ©Hans Barten