Klok Hengstdal Exterieur Cam 002-schoorsteen.jpg
Klok Hengstdal Exterieur Cam 016-schoorsteen.jpg
Klok Hengstdal Exterieur Cam 003-schoorsteen.jpg
Klok Hengstdal Exterieur Cam 004-schoorsteen.jpg
Klok Hengstdal Exterieur Cam 006-schoorsteen.jpg
Alle verhalen

Nieuwbouw in Nijmeegse wijk Hengstdal sluit perfect aan bij de rest van de buurt

27 juni 2017
Ontwikkelen Realiseren BaseHome
KlokGroep gaat 31 nieuwbouwwoningen realiseren in de Ahorn- en Lijsterbesstraat in de wijk Hengstdal te Nijmegen. De bewonersadviescommissie, het Gelders Genootschap en woningcorporatie Standvast Wonen kozen samen voor KlokGroep. Belangrijk argument was dat het ontwerp voor de nieuwbouw goed aansluit bij de buurt.

Vóór de zomer dient Standvast Wonen haar plan in bij de gemeente. Als alles volgens planning verloopt, start in het eerste kwartaal van 2018 de sloop. Alle tijdelijke huurders verhuizen de komende maanden naar een andere woning.

Eerder hebben huurders en direct omwonenden meegepraat over het Beeldkwaliteitsplan en de plattegronden. Terugkerende bewoners kregen een zwaarwegende stem in de beoordeling van het ontwerp voor de nieuwbouw. Deze bewonersadviescommissie besteedde vooral aandacht aan de beeldkwaliteit en de woonkwaliteit. Het Gelders Genootschap en Standvast Wonen keken ook naar de financiën en de techniek. De beelden voor het ontwerp zijn nog niet definitief. Dat zijn ze pas nadat de commissie Beeldkwaliteit van de gemeente akkoord is.

De bewonersadviescommissie is enthousiast over het ontwerp
KlokGroep geeft namelijk gehoor aan haar wens: laat de bijzondere kenmerken van de bestaande architectuur terugkomen in de nieuwbouw. De nieuwe woningen sluiten ook qua authentieke sfeer aan bij de buurt en vormen nauwelijks een contrast met de bestaande huizen. Het ontwerp is van LSWA architecten.

De woningen die in bovenstaand filmpje getoond worden, zullen op onderdelen afwijken van de woningen die gerealiseerd worden.

 

 

Meer weten?

Stuur mij een e-mail of bel me. Ik sta u graag te woord om meer te vertellen over onze bouwconcepten.

Rob Jans Directeur Bouwconcepten

Neem contact op met mij

Vul het formulier in en ik zal zo spoedig mogelijk contact opnemen.

privacy beleid