Girls-voor-het-logo.jpg
Op-de-bouwplaats-3.jpg
Op-de-bouwplaats-4.jpg
Balonnen-knopen.jpg
Fietsen-op-de-bouwplaats.jpg
Insectenhotel-2.jpg
Aan-het-werk.jpg
Meisje-zagen.jpg
Insectenhotel-1.jpg
Alle verhalen

Girlsday op bouwplaats De Brink en kantoor KlokGroep

13 april 2017
MVO
Donderdag 13 april bezochten 26 meiden van het Citadelcollege in Nijmegen de bouwplaats van nieuwbouwproject De Brink en het kantoor van KlokGroep in het kader van Girlsday.

Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Zo ook KlokGroep. De meisjes konden in twee groepen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday werden georganiseerd en maakten kennis met technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.


KlokGroep had een gevarieerd ochtendprogramma samengesteld. Projectvoorbereider Elise Lamers en projectmanagers Sanne Michiels en Peter Kleuskens gaven bijvoorbeeld uitleg over hun werkzaamheden, waarna de meiden enkele opdrachtjes kregen. Ze kregen een rondleiding op de bouwplaats en bouwden samen een insectenhotel. Deze komt binnenkort op hun school te staan.


We hopen dat we de meiden enthousiast hebben gekregen over de geweldige mogelijkheden die er zijn in de bouwwereld. Kansen genoeg. Zeker voor meisjes!