Prijzenfoto compleet.jpeg
Screenshot confetti uitreiking.jpeg
Kennis is macht delen is kracht.jpeg
Alle verhalen

BUP 2.0 is het 'BIMmen' van de toekomst

08 oktober 2020
Samenwerken Innovatie
Implementeren, conformeren en lanceren staat aan de basis van BIM. Ieder modern bouwbedrijf dat ‘BIMt’ past op zijn eigen manier BIM toe. Dat moet toch anders kunnen dachten een aantal BIM-professionals vanuit diverse bouwbedrijven. Zij staken belangeloos amper een jaar geleden de koppen bij elkaar en vol passie werd het idee geboren om een bijdrage te leveren aan de nieuwe cultuur van digitale samenwerking in de brede bouwsector. Zo ontstond BIM Uitvoeringsplan 2.0, oftewel ‘BUP 2.0’ waar collega en BIM-manager Twan Dekkers vanuit KlokGroep aan zijn avontuur begon.

Waar staat BUP 2.0 voor?

Het staat voor het centraal interactief delen van kennis van BIM-toepassingen via hyperlinks. Deze informatie wordt gebundeld via een website zodat het decentraal door iedere BIMmer toegepast kan worden. Het wiel is dan al uitgevonden.

Kennis is macht, delen is kracht! Met dit motto laat BUP 2.0 de kern van hun boodschap sterk naar voren komen. Vanuit eerdere werkgroep-overleggen zijn ideeën en conclusies door een open samenwerking ontstaan. Draagvlak stond hier nooit ter discussie. Gezamenlijk belang staat voorop. Beredeneer vanuit toepassingen en leer van gezamenlijke problematiek.

Met dit doel en deze boodschap is BUP 2.0 op pad gegaan en hebben zij zich aangemeld voor de Digidare Award 2020; een prijs voor personen of partijen die een cultuur van digitale samenwerking bevorderen en in het leven is geroepen door het BIM Loket. Na een aantal pitches bleven uiteindelijk BIM basis Infra, Tauw & Waterschap Drents Overijsselse Delta en BUP 2.0 als finalisten over. Uit deze inzendingen werd BUP 2.0 als winnaar door een ca. 500-koppige jury gekozen. Het initiatief straalt volgens de jury ‘Durven, doen en plezier’ uit en zij hebben er het ‘volste vertrouwen in dat BUP 2.0 een succesvol vervolg krijgt’.

Dat het een vervolg krijgt laat de roadmap van BUP 2.0 zien.


Hoe nu verder?

De oprichting van de officiële werkgroep zal in het laatste kwartaal van dit jaar gerealiseerd zijn. Het online platform van BIM-toepassingen met een eenvoudige en duidelijke inhoud is gereed in het eerste kwartaal van 2021. Het (aan)vullen en up-to-date houden hiervan volgt daarna.


Wie is BUP 2.0?

BUP 2.0 is een initiatiefgroep en bestaat uit Oeds de Meer en Leon Hoedjes van Smit’s Bouwbedrijf, Ronald van Emst van JP van Eesteren, Jasper de Mink en Lex Ransijn van VDC Base, Edwin de Graaf van Trebbe, Wouter Ackermans van UBA, Maaik de Nijs van Bouwbedrijf De Nijs, Ernst Bouma van Vink Bouw en Twan Dekkers van KlokGroep.

Twan en KlokGroep

Met dit initiatief geeft BUP 2.0 een voorbeeld aan de sector die volledig wordt ondersteund door KlokGroep. Niet voor niets zijn wij een familiebedrijf met lef dat toekomstbestendige leefomgevingen creëert. Tegelijk is het een uitnodiging aan iedereen die dit aangaat. Want ook wij ondersteunen de slogan Kennis is macht en delen is kracht! 

Doe jij ook mee? Schrijf je dan in bij het BIM Loket en join the club!