Een KLOKGROEP onderneming
Team Service & Beheer - KlokTotaalonderhoud
KlokTotaalonderhoud

Onze vakmensen staan klaar voor opdrachtgevers én bewoners

Onderdeel van een sterke groep

KlokTotaalonderhoud (voorheen de afdeling Verbouw & Renovatie) is als zelfstandige werkmaatschappij onderdeel van KlokGroep, een financieel gezond familiebedrijf met meer dan 90 jaar ervaring. Met de oprichting van KlokTotaalonderhoud spelen we in op de toenemende vraag naar het verduurzamen van bestaand vastgoed. 

Gericht op het verlengen van de levensduur van (elk soort) vastgoed - en het verbeteren van het wooncomfort voor bewoners - stellen wij zeer hoge eisen aan vakmanschap en het vermogen om flexibel te kunnen organiseren. Door onze kennis en ervaring zijn wij in staat de planning en praktijk in balans te brengen, én te houden. 

Het plaatsen van een pui - Ecoveren

Onze opdrachtgevers

 • Usp Beleggers
  Beleggers & Woningcorporaties

  Wij hebben al verschillende succesvolle groot onderhoudsprojecten uitgevoerd voor beleggers en woningcorporaties door heel Nederland. 

 • USP-Vastgoedbeheerders (1)
  Vastgoedbeheerders

  Samen delen wij de zorg voor het verduurzamen van bestaande vastgoed

 • Usp Zorginstellingen
  Zorginstellingen

  Ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en woonzorgcombinaties

 • Usp Overheid
  Overheid- en onderwijsinstellingen

  We mogen ook gemeenten, provincies, scholen en universiteiten tot onze opdrachtgevers rekenen

Rijswijkstraat-Amsterdam-tijdlijn (1)

Ecoveren: comfort en besparing in één concept

Woningen, gebouwen en wijken verouderen. De eigenaar van het vastgoed staat op dat moment voor de keuze: sloop/nieuwbouw óf groot onderhoud? Sloop of nieuwbouw is vaak niet alleen kostbaarder, het is lang niet altijd meer nodig. 

Wij geloven in een duurzame én maatschappelijke verantwoorde oplossing voor bestaand vastgoed: het groot onderhoudsconcept Ecoveren. Ecoveren is een verduurzamingsproces waarbij de levensduur van gebouwen, het woongenot en de gebruikswaarde worden geoptimaliseerd. Daarnaast zorgen we voor energetische opwaardering, zodat de energiekosten omlaag gaan. 

Een procesmatige aanpak
Ecoveren is geen product, maar een procesaanpak. De stappen staan vast, maar we geven ze vorm naar de wensen én ambities van de opdrachtgever. De opdrachtgever bepaalt welke thema's tijdens het proces meer of minder nadruk krijgen. 

Lees meer over Ecoveren

Project in beeld: De Meiberg, Nijmegen

De bewoners staan centraal

Alles wordt gedaan om het renovatieproject voor de bewoners zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Een adequate communicatie met de bewoners en omwonenden is essentieel voor het slagen van onze projecten. 

Onze mensen gaan bij de bewoners langs om te vertellen wat ze te wachten staat én om erachter te komen wat hun wensen en verwachtingen zijn. Onze vakmensen zijn gespecialiseerd in het begeleiden van de bewoners, vóór en tijdens Ecoveren. We leiden onze mensen hierin op en besteden daarbij ook aandacht aan verschillen tussen eindgebruikers. 

Een efficiënte procesaanpak
Ieder project is anders, maar omdat het volledige Ecoveren-proces vaststaat weet iedereen wat er van hem of haar wordt verwacht. Zo weet bij een ketensamenwerking zowel de bewoner als de uitvoerende partij op elk moment in het proces waar men aan toe is. Dat zorgt voor transparantie en duidelijkheid. 

Lees meer over ons Ecoveren-proces
KlokTotaalonderhoud - uitleg aan bewoonster over het Ecoveren-proces