Ecoveren-logo-def.jpg

Een efficiënt verduurzamingsproces

Woningen, gebouwen en wijken verouderen. De eigenaar van het vastgoed staat op dat moment voor de keuze: sloop/nieuwbouw óf grootschalig onderhoud? Sloop/nieuwbouw is vaak niet alleen kostbaarder, het is lang niet altijd meer nodig.

Wij geloven in een duurzame en maatschappelijk verantwoorde oplossing voor bestaand vastgoed. De divisie Totaalonderhoud van KlokGroep heeft hiervoor een eigen proces ontwikkeld: het grootschalig onderhoudsconcept Ecoveren. Ecoveren is een efficiënt verduurzamingsproces waarbij de levensduur van gebouwen, het woongenot en de gebruikswaarde worden geoptimaliseerd. We zorgen tegelijkertijd voor energetische opwaardering, zodat de energiekosten omlaag gaan. Op deze manier creëeren we samen met onze co-makers meerwaarde voor opdrachtgever, bewoners en milieu. 

Ecoveren-Malvert-Nijmegen-IIIA.jpg
Ecoveren-Echtpaar-in-keuken-LR.jpg
Ecoveren-Mart-en-Hennie-KG.jpg
Ecoveren-Malvert-Nijmegen-IIIB.jpg
Ecoveren-bouwbord Aldenhof.jpg
Ecoveren-warmteopname-buiten-LR.jpg
De-Meiburg-Nijmegen-voor-renovatie.jpg
De-Meiberg-Nijmegen-na-renovatie.jpg
Ecoveren-pui-plaatsen-KG.jpg
3070 _ 0005 Overasselt - De Kruiskamp.jpg
3086_-0008-Overasselt---De-Kruiskamp-II-PROMO.jpg
Ecoveren-kwaliteitscontrole-tijdens-werk-KG.jpg
Ridderweide-tijdlijn.gif

Procesmatige aanpak in vijf fases

De stappen van Ecoveren staan vast, maar we geven ze vorm naar de wensen en ambities van de opdrachtgever. Voorafgaand aan een project bepalen we waar de prioriteit ligt van de opdrachtgever, zowel op technisch als financieel gebied. De opdrachtgever bepaalt welke thema’s gedurende het proces meer of minder nadruk krijgen. Onze werkwijze kent vijf fases die naadloos op elkaar aansluiten.

USP-Ecoveren-Ambitieniveau.png

Fase 1: De ambitie

Ecoveren inventariseert de wensen en ambities van de opdrachtgever. Daarna stellen we globaal een plan van aanpak op met een eerste schatting van de kosten.
USP-Ecoveren-Onderzoek.png

Fase 2: Onderzoeksfase

De tweede fase bestaat voornamelijk uit research, zoals een bouwkundig onderzoek, een wijk- en huurderanalyse of een onderzoek naar de subsidiemogelijkheden.
USP-Ecoveren-Plan-van-aanpak.png

Fase 3: Plan van aanpak

We stellen een definitief plan van aanpak op met ontwerpen en brengen kosten en realisatietijd in beeld. Bovendien vragen we vergunningen en eventuele subsidies aan.
USP-Verbouw-en-Renovatie.png

Fase 4: Realisatie

We zijn niet alleen druk met de werkzaamheden, ook de bewoners hebben onze speciale aandacht. Ondermeer door bijeenkomsten, informatiepakketten en nieuwsbrieven.
USP-Service-en-Beheer.png

Fase 5: Beheer

We voeren klanttevredenheidsonderzoek uit onder bewoners, evalueren het project met de opdrachtgever en dragen het projectdossier over, eventueel met meerjarenonderhoudsplanning.

Bewoonster aan het woord

“Overlast? Dat viel erg mee. Binnen één dag waren alle werkzaamheden in huis afgerond. En daarnaast vond ik de bedrijvigheid rond de flat wel gezellig. De bouwvakkers hebben regelmatig een kopje koffie bij me gedronken.”

Quotes - mevr Orth.jpg
Mevrouw Orth
Bewoonster de Meiberg

Meer weten over Ecoveren?

Stuur mij een e-mail of bel me. Ik sta u graag te woord om meer te vertellen over onze diensten.

Johan Beelen Directeur Totaalonderhoud

Neem contact op met mij

Vul het formulier in en ik zal zo spoedig mogelijk contact opnemen.

privacy beleid